1. července 2014 • 11:34

Konec kapitána! Novotný odchází ze Lva a míří do Jaroslavle

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Jiří Novotný končí ve Lvu Praha a míří do Jaroslavle. Mistr světa z roku 2010 a kapitán Lva měl s českým klubem, kterému reálně hrozí, že nebude z finančních důvodů v příští sezoně v Kontinentální lize působit, smlouvu ještě na rok. Požádal však o uvolnění.



"Měli jsme s Jiřím dohodu z minulosti, že v případě zajímavé nabídky mu nebudeme po dvou sezonách bránit v odchodu. Jiří odehrál skvělý minulý ročník, po oba roky odvedl pro náš klub spoustu práce a i proto jsme nyní souhlasili s jeho odchodem," uvedl sportovní ředitel Rašid Chabibulin na klubovém webu.

Ruská média již v pondělí informovala o tom, že Lokomotiv má o důrazného českého centra velký zájem a jedná s ním o možné spolupráci. V novém působišti se dohodl na podmínkách dvouleté smlouvy.

"Je to špičková organizace, která staví silný tým pro novou sezonu. U Jirky nejde jen o ekonomické hlediska, láká ho i sportovní stránka. Nabídka byla skutečně mimořádná," uvedl hráčův zástupce Jiří Hamal pro hokej.cz.

Třicetiletý Novotný , účastník letošních olympijských her v Soči i následného světového šampionátu, hrál v KHL už za Atlant Mytišči a Barys Astana. Do Lva přišel před dvěma lety, kdy se KHL začala v Praze hrát, a letos se výrazně podílel na postupu týmu do finále play off.

Pelhřimovský rodák tak Lva oficiálně opouští ještě dříve, než klub oficiálně potvrdí, zda bude v příští sezoně hrát v KHL. Původně mělo být jasno již v pondělí, ale zástupci klubu pouze potvrdili, že se stále jedná o možném pokračování v KHL.

Podle Hamala však odchod Novotného, hlavní mediální tváře klubu v předešlých letech, s problémy Lva nesouvisí. "Dostal kvalitní návrh, který ho oslovil. I kdyby pražský tým dál hrál Kontinentální ligu, Novotný by nezůstal," uvedl Hamal.

Samotný Novotný se k situaci zatím nechce vyjádřit a odmítl potvrdit i domluvu s Lokomotivem. "Ještě počkejme, případně až později odpoledne," řekl ČTK.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud