28. července 2011 • 20:25

Rachna kachna, to to bolelo, vzkázali fanoušci Hradce Arťuchinovi

Autor: rou, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Hvězdný Petrohrad odehrál v Česku svůj první přípravný zápas, s Hradcem Králové si tým ruské KHL nakonec poradil 2:0. Ale české fanoušky, kterých se na stadionu sešlo skoro čtyři tisíce, zajímal především jeden muž v sestavě SKA: "zlobr" Jevgenij Arťuchin.



Toho po drsných atacích na Karla Rachůnka a Milana Michálka na mistrovství světa nenáviděla snad celá republika. Jenže prvně jmenovaný si na Arťuchina v duelu o bronz počíhal a vše mu vrátil i s úroky, když s ním vysklil plexisklo.

A právě tenhle okamžik připomněli Arťuchinovi hradečtí fanoušci, když vytáhli obří transparent "Rachna kachna, to to bolelo".

Čtvrteční zápas měl dlouho možná až nečekaně vyrovnaný průběh. Východočeši se prezentovali odvážným výkonem a ještě krátce před polovinou zápasu byl stav bezbrankový. Do střelecké listiny se ovšem poté zapsali pouze hosté - Patrick Thoresen a Dmitrij Vorobjov.

Jeden ze dvou Čechů, které si na soustředění do rodného Přerova přivezl kouč Petrohradu Miloš Říha, Jakub Štěpánek, byl ústřední postavou svého týmu.

Prvních 40 minut odchytal bez inkasované branky, přestože musel řešit hned několik ošemetných situací. Druhý z Čechů Petr Průcha asistoval u úvodní Thoresenovy trefy.

"Hradec byl na zápas dobře připravený, vlétl do toho a hodně střílel, ale pro mě to bylo jedině dobře; jsem vždy rád, když mám nějaké zákroky hned na začátku a dostanu se do hry," zhodnotil duel Štěpánek a těšil se do postele na odpočinek.

"Ta příprava je hodně náročná. Dá se říci, že trénujeme od rána do večera s malou pauzou na oběd, takže v nohách toho máme dost a ještě hodně nás toho čeká," doplnil český gólman.

"Jsem spokojený s tím, co ze sebe kluci dostali. Zápas určitě splnil svůj účel. Po hokejové stránce jsme žádný velký hokej nepředvedli, ale je to teprve začátek a hráči toho mají v nohách hodně," řekl Říha po utkání novinářům.

"Domácí navíc hráli skvěle, chtěli se ukázat a zachytal jim skvěle gólman," ocenil Říha výkon Jakuba Čecha.

Další přípravné zápasy sehrají petrohradští hokejisté proti Kometě Brno 1. srpna a proti mistrovskému Třinci o dva dny později.

Zabiják Arťuchin opouští střídačku sledovaný koučem Říhou
Zabiják Arťuchin opouští střídačku sledovaný koučem Říhou

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud