31. července 2012 • 21:03

Vítězný debut. Lev Praha porazil ve svém premiérovém utkání Kladno

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE | Hokejisté Lva Praha, který bude hrát jako první český klub Kontinentální ligu, ve svém úvodním přípravném zápase zdolali extraligové Kladno 3:2 po samostatných nájezdech. Duel ve Svijanské Aréně v Liberci, kde se Lev v současné době připravuje, rozhodl v rozstřelu kanadský útočník Erik Christensen. Už svůj druhý zápas sehrál extraligový vicemistr Kometa Brno a na ledě prvoligové Třebíče vyhrál 5:0.



Trenéři Lva Josef Jandač a Jiří Kalous nemohou ještě počítat s kanadským obráncem Alexandrem Picardem a slovenským útočníkem Lubošem Bartečkem, kteří se připravují individuálně v zámoří. Zdravotní potíže mají kanonýr Marcel Hossa a bek Mathias Porseland a forvard Juraj Mikúš rehabilituje po operaci kolena zraněného na mistrovství světa.

Do hry nezasáhli v úvodním utkání ani zadák Ondřej Němec a útočníci Jakub Klepiš, Jiří Novotný, Petr Vrána či gólman Drew MacIntyre. Do sestavy se naopak zařadili hráči, které Lev zkouší - bek Filip Pavlík z Třince, Lukáš Chalupa z Tatranských Vlků, Daniel Sobotka s útočníkem Peterem Jánským ze Sparty, Lukáš Cingel z Baie-Comeau Drakkar z QMJHL a Maďar István Sofron ze Székesfehérváru.

Kladno, v jehož sestavě chyběli forvardi Pavel Patera, Jiří Bicek, Jan Hlaváč či obránce Libor Procházka, dvakrát vedlo. V 15. minutě otevřel skóre Vladimír Kameš a po vyrovnání Jaroslava Svobody ve 26. minutě vrátil Rytířům náskok za 32 vteřin Tomáš Drtil. Deset minu před koncem třetí třetiny ale vynutil prodloužení Tomáš Rachůnek. Při nájezdech se trefili za Lva Christensen a Michal Řepík. Martin Obdržálek ani Martin Richter Tomáše Pöpperleho nepřekonali.

Kometa Brno se po čtvrtečním vítězství nad Petrohradem 2:1 po samostatných nájezdech v Třebíči dostala do dvoubrankového vedení v úvodní části díky dvěma trefám Jakuba Svobody. V závěrečném dějství zvýraznili výsledek Adam Raška, Jan Hruška a Radim Bičánek.

Lev Praha - Rytíři Kladno 3:2 po sam. nájezdech (1:0, 1:1, 0:1 - 0:0)

Branky: 26. Jaroslav Svoboda, 50. T. Rachůnek, rozhodující sam. nájezd Christensen - 15. Kameš, 26. Drtil.

Na zápas se přišli podívat i (zleva) Radek Smoleňák, Ondřej Pavelec, Lukáš Vantuch a Ladislav Šmíd
Na zápas se přišli podívat i (zleva) Radek Smoleňák, Ondřej Pavelec, Lukáš Vantuch a Ladislav Šmíd

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud