29. září 2013 • 14:49

Hokejisté Lva prohráli s Novosibirskem, rozhodla hororová první třetina

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Lva Praha prohráli v Kontinentální lize s Novosibirskem 3:5, poté co už po první třetině vedl domácí Sibir 4:0. Lev si připsal v desátém utkání sezony čtvrtou porážku. V úterý čeká svěřence trenéra Václava Sýkory od 11:00 středoevropského letního času duel na ledě Vladivostoku.



Lvu v Novosibirsku, kde už trávil neplánovaně noc ze čtvrtka na pátek v letadle při přesunu do Novokuzněcku, první třetina vůbec nevyšla. Domácího gólmana Koskinena v úvodu sice prověřil Ridderwall, ale do vedení šel v 11. minutě Sibir. Průnik po levém křídle zakončil přesně k levé tyči Engrenovy branky Sannikov.

Po Oystrickově chybné rozehrávce zvýšil bekhendem Fin Lehterä a další gól přidal po střele Slováka Kudroče tečí Gubin. V čase 19:08 neproměnil Klepiš trestné střílení za Bělovův faul a Novosibirsk sekundu před koncem úvodní části zvýšil; po sérii šancí Sibiru se prosadil zblízka Enlund.

Do druhého dějství nahradil Engrena Lukáš, který si tak odbyl premiéru v KHL. Lev se rozhodně za nepříznivého stavu nevzdal. Ve 24. minutě překonal po Sekáčově akci jako první Koskinena Zackrisson. Pražané se pak ubránili v dlouhém oslabení včetně 28 vteřin ve třech proti pěti, Lukáš se vyznamenal hlavně při pokusu Kutuzova.

MATCH OVERVIEW LEGACY
29. 9. • 12:00
HK Sibir Novosibirsk
HK Sibir Novosibirsk
5:3
ONLINE
29. září
12:00
HC Lev Praha
HC Lev Praha
Góly

Domácí: 10:45. Sannikov, 13:19. Lehterä, 17:21. Gubin, 19:59. Enlund, 48:45. Moňa

Hosté: 23:59. Zackrisson, 31:24. Zackrisson, 32:03. Azevedo

Sestavy

Domácí: Koskinen (Orechov) – Bělov, Kudroč, Alexejev, Kutuzov, Lekomcev, Ožiganov, Karavajev – Lehterä, Enlund, Romanov – Kugryšev, Kopejkin, Koskiranta – Moňa, Gubin, Sannikov – Karamnov, Lemťugov, Vorošilo – Butuzov

Hosté: Engren (21. Lukáš) – Oystrick, O’Byrne, Ševc, Nakládal, Jaakola, Němec, Humphries – Novotný, Klepiš, Christensen – Birner, Vrána, Danielsson – Sekáč, Zackrisson, Thörnberg – Ridderwall, Azevedo, Kubalík – Cingel

Rozhodčí

Sergejev, Bondar – Aljušin, Ivanov

Stadion

Návštěva

7010 diváků



Sibir odolal při Kudročově trestu, ale ve 32. minutě skóroval znovu Zackrisson. Po kombinaci ve středním pásmu s Němcem a Sekáčem se dostal před Koskinena a prosadil se střelou do levého horního rohu. Za 99 vteřin už to bylo jen o gól, když po Humphriesově přihrávce z rohu trefil z pravého kruhu přesně Kanaďan Azevedo. V závěru druhé části zasáhl po Enlundově akci úspěšně Lukáš.

V závěrečném dějství Lev nevyužil přesilovku, pak se ubránil při Ševcově trestu, ale ve 49. minutě pojistili domácí náskok. Monja projel jednoduše do útočného pásma a střelou k pravé tyči překonal Lukáše. Při Ožiganově vyloučení pak ohrozil Koskinena Thörnberg a Sibir odolal i ve zbytku utkání, kdy měli hosté přesilovku ještě po faulu Kutuzova.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud