František Suchan
26. dubna 2014 • 11:46

Kudrna při finále rozradostněl v Praze fanoušky. Ty z Magnitogorsku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci Magnitogorsku, kteří dorazili do Prahy na finále KHL, dostali netušený dárek. Svého někdejšího oblíbence, Jaroslava Kudrnu měli pěkně po ruce. Veterán z Hradce Králové, jemuž v ruském klubu čtyři roky tleskali, zavítal mrknout na své bývalé parťáky. A měl lístky do kotle hostů…



V rachotu našlapaných tribun se občas ozve skandování „Šajbu, šajbu…“ Nese se z vrchního patra O2 Areny, kde v jednom sektoru dlí pár desítek nejvěrnějších z Magnitogorsku. A mezi nimi… Jaroslav Kudrna.

Útočník Hradce Králové, který v letech 2006-10 v Metallurgu válel a vyhrál tu i ruský titul, totiž dostal lístky od kamarádů z klubu. Už v úterý byl omrknout třetí finálový duel s Tomášem Rolinkem, kapitánem Sparty a rovněž bývalou hvězdou Magnitogorsku, a oba se nestačil divit, když v první třetině místo sledování hokeje spíš třásli rukama spoustě Rusů.

„No, vypadalo to, jako bychom si v hledišti pořádali improvizovanou tiskovku. Udělala se spousta fotek, zavzpomínali jsme. Všichni říkali, že na nás vzpomínají v dobrém, to bylo příjemné,“ usmál se Kudrna, který na čtvrteční čtvrtý zápas vyrazil znovu, tentokrát s manželkou. A hlavně o přestávkách zase živě debatoval s fanoušky v bílomodrých dresech.

Tentokrát vydržel až do konce, ale během úvodní pražské bitvy se s kumpánem Rolinkem o přestávce přesunuli do VIP prostor, pozvali je tam lidé z vedení jejich bývalého zaměstnavatele, když zjistili, jak vzácnou návštěvu můžou uvítat. „Bylo to příjemné,“ pokýval 38letý útočník.

Rekordní počet diváků se přišel podívat na čtvrté finálové utkání. Mezi nimi i bývalý hráč Magnitogorsku Jaroslav Kudrna.
Rekordní počet diváků se přišel podívat na čtvrté finálové utkání. Mezi nimi i bývalý hráč Magnitogorsku Jaroslav Kudrna.

Zatímco utkání Lva lákají přímo na stadion řadu domácích hokejistů, Kudrna do Prahy vyrazil hlavně kvůli Metallurgu. „Kdyby hrál jiný tým, nevím, jestli bych sem jel. Ve Lvu přece jen moc kluků neznám.“ přiznal. Však taky palce držel spíš týmu Mika Keenana. „To je jasné, mám tam pořád dost kamarádů. Byli jsme v úterý s Rolasem i po zápase za klukama pokecat na hotelu. Ale nebylo s nimi moc do řeči,“ usmál se.

Úvodní pražskou partii totiž projeli, svým svěřencům pak kanadský kouč okamžitě nachystal rozbory porážky. „Dostávali péra hned zatepla…“ A vyplatilo se, série je srovnána,

Kudrna i přes své sympatie oceňuje propracovanou hru Lva, líbí se mu našlapaná aréna a sám na zájmu známých z Hradce poznal, že na finále KHL aktuálně míří diváci z řady míst v republice. „S postupem v play off se zájem zvedl a lidi taky vytvořili parádní atmosféru. Takové prostředí hráče nabudí, stejnou kulisu asi ani v Magnitogorsku neměli. Taky z toho byli všichni nadšení,“ poznal bývalý reprezentant.

A vůbec, nemrzí ho při pohledu na vyprodanou pražskou arénu, že možnost tohle absolvovat přímo na ledě už při práci na východní frontě neměl? „Jo, bylo by příjemné něco takového doma zažít, ale my si v Magnitogorsku i tak prožili hodně nádherných chvil. Že jsme tam vyhráli ligu, považuju dodnes za největší úspěch své kariéry,“ zmínil Kudrna.

Nespočet stisků rukou od ruských fanoušků toho bylo pádným důkazem.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud