9. června 2014 • 13:35

Útočník Koukal pokračuje v KHL. Dohodl se s nováčkem z Jokeritu

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Petr Koukal zůstává v Kontinentální lize, kde bude nastupovat za Jokerit Helsinky. Mistr světa z roku 2010 podepsal s nováčkem soutěže roční smlouvu. Klub o tom informoval na svých oficiálních internetových stránkách.



Jednatřicetiletý centr hrál předešlé dvě sezony za Nižněkamsk, v KHL absolvoval včetně play off 102 zápasů s bilancí 24 branek a 33 asistencí. Letos i loni byl druhým nejproduktivnějším hráčem Něftěchimiku.

"Koukal je spolehlivý a zkušený centr, který má vyváženou hru dopředu i dozadu. Vedle dobrých výsledků v KHL má za sebou i reprezentační úspěchy a zisk světového titulu," uvedl generální manažer Jari Kurri na adresu nové posily finského klubu.

Koukala čeká v Helsinkách druhé zahraniční angažmá. Před odchodem do Nižněkamsku hrál za Pardubice, se kterými získal tři mistrovské tituly. Účastník tří světových šampionátů má na svém kontě 78 startů v reprezentačním dresu.

V Jokeritu by se mohl potkat i s třiačtyřicetiletou finskou legendou Teemu Selännem, který po sezoně skončil v Anaheimu a rozloučil se s kariérou v NHL. Jeho mateřský klub má o jeho služby velký zájem.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud