29. dubna 2015 • 20:27

Kempný opouští Kometu, reprezentační obránce bude hrát za Omsk

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový obránce Michal Kempný bude v příští sezoně působit v ruském Omsku. Reprezentační bek, který je v kádru pro mistrovství světa v Praze a Ostravě, dosud hrál za Kometu Brno. O odchodu čtyřiadvacetiletého hráče do Kontinentální ligy informovala agentura Tass, webu hokej.cz to potvrdil i Kempného zástupce Aleš Volek.



"V případě Michala jsme řešili i NHL, ale tam bychom museli počkat. Objevilo se víc možností, nabídka z Omsku byla velmi zajímavá a Michala oslovila," uvedl Volek.

Avangard začal o Kempného příchodu jednat v době, kdy byl hlavním kandidátem na post trenéra v Omsku Vladimír Růžička, ten se ale s klubem na spolupráci nedohodl. Rodák z Hodonína nicméně do Ruska zamíří.

"Samozřejmě jsme to probírali, pak to dopadlo trošku jinak, nicméně na Kempného budoucnost to vliv nemělo. V Omsku vědí, čeho je schopen, zájem byl dál, i když Vláďa Růžička tým nepřevezme," řekl Volek.

Kempného, jenž startoval na mistrovství světa hráčů do 18 i do 20 let, čeká první zahraniční angažmá. V extralize hrál za Kometu Brno a pražskou Slavii.

V Omsku by se mohl potkat s útočníkem Vladimírem Sobotkou, v končící sezoně hrál za tým i obránce Miroslav Blaťák, který však v klubu pokračovat nebude.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud