8. října 2015 • 18:07

Sobotka jako správný kapitán. V nájezdech rozhodl o výhře Omsku

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Vladimír Sobotka rozhodl o prvním vítězství Omsku po samostatných nájezdech v této sezoně KHL. Kapitán Avangardu se jako jediný trefil v rozstřelu utkání s Novosibirskem a zasloužil se o výhru 3:2. V řádné hrací době se mezi střelce zapsali také Michal Kempný a Tomáš Vincour.



Obránce Kempný otevřel skóre zápasu v 10. minutě, kdy se prosadil v přesilovce a poslal Omsk do vedení. Sibiru se podařilo skóre otočit, přičemž gól na 2:1 vstřelil také v přesilové hře hostující Tomáš Vincour. Český útočník má na kontě šest gólů, jichž dosáhl v posledních šesti zápasech.

Utkání poslal do prodloužení Alexandr Popov, jenž prudkou střelou překonal Alexandra Saláka ve 49. minutě. Sibir tak šel do šestého nastavení za sebou a následně do pátých nájezdů.

V nich jako již tradičně nahradil Saláka Nikita Bespalov, stejně tak nechytala omská jednička Dominik Furch, jehož před penaltami vystřídal Denis Kostin. Jediným střelcem v rozstřelu byl Sobotka, jenž Bespalova prostřelil mezi betony. Nájezdy ukončil neúspěšným pokusem Vincour.

Novosibirsk podruhé za sebou prohrál a Omsk se před něj díky lepšímu skóre dostal do čela Černyševovy divize i celé Východní konference KHL.

Kontinentální hokejová liga:

Omsk - Novosibirsk 3:2 po sam. nájezdech (Kempný 1+0, rozhodující nájezd Sobotka - Vincour 1+0)

Barys Astana - Novokuzněck 4:2 (za hosty Kousal 1+0)

Chanty-Mansijsk - Chabarovsk 0:1 (Zohorna 0+1)

Jekatěrinburg - Vladivostok 1:3,

Dinamo Minsk - Čerepovec 1:3.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud