15. srpna 2016 • 09:45

Salák má konkurenci! Jeho náhradník vytáhl parádní zákrok

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeden a půl sezony má za sebou v barvách Sibiru Novosibirsk český reprezentační gólman Alexander Salák a vedl si skutečně výtečně. V základní části i v té vyřazovací například vždy dokázal průměr branek stlačit pod 2 na zápas a v KHL si už vybudoval výtečné jméno. Teď se ale zdá, že za sebou bude mít zdatného zástupce, dvacetiletý Alexej Krasikov v přípravě proti Metallurgu předvedl famózní zákrok.



Na našlapaný Magnitogorsk to nestačilo, Novosibirsk prohrál 2:3, přesto mohl mít Krasikov z výkonu dobrý pocit. Mladý gólman, který čeká na svou premiéru v KHL a doteď zářil v nižší MHL, navíc vytasil skvělým zásahem stopku samotnému Sergeji Mozjakinovi. Nejužitečnějšímu hráči ligy za uplynulý ročník.

Pětatřicetiletý útočník mohl jen zatleskat, když puk z jeho hole mířil do poloodkryté klece, ale v cestě do sítě mu zabránila hokejka napínajícího se brankáře soupeře. Výborná práce! Rozhodně to byl nejparádnější zákrok ze všech čtyřiatřiceti úspěšných.

VIDEO: Krasikov zastavil Mozjakina

Šťastnější na konci zápasu sice byl dvojnásobný mistr světa, byl to totiž on, kdo v čase 40:39 zývšil na 3:0 a jeho gól tak byl vítězný. Krasikov nicméně předvedl, že ne nadarmo v MHL v uplynulém ročníku opanoval s cifrou 94,2% tabulku procentuální úspěšnosti. A ukázal, že Salákovi by mohl být zdatným náhradníkem.

To vše pouhý týden před startem nové sezony, KHL totiž zápasem Magnitogorsku s CSKA Moskva startuje už příští pondělí.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud