14. října 2016 • 11:43

Kovářův parťák se rozmlátil o mantinel: Zlámané obratle i poraněná mícha!

Autor: mto, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chtěl vybojovat puk pro svůj tým, ale daň za obětavost byla vysoká. Polský útočník ve službách ruského Magnitogorsku Wojtek Wolski ve čtvrteční bitvě proti Astaně ve velké rychlosti a se soupeřem na zádech vrazil hlavou do mantinelu a musel být z ledu odvezen na nosítkách. Kvůli vážnému zranění páteře už do sezony nezasahne. Všechno zblízka sledoval také český reprezentační útočník Jan Kovář.



Třicetiletý křídelník ve 49. minutě za stavu 1:1 upaloval od brány soupeře pro odražený kotouč, ale stejný nápad měl také útočník soupeře Vladimír Markelov. Zkušenější Wolski za pukem skočil, jeho sok padl na něj a společně narazili na mantinel. A hala ztichla.

VIDEO: Náraz Wolskiho na mantinel vypadal hrozivě

Náraz vypadal otřesně, útočník Metallurgu neměl možnost jakkoliv svou ledovou jízdu zastavit. Na ledě se během krátké chvíle objevil lékař a posléze také nosítka, na kterých hráč opustil kluziště a putoval rovnou do sanitky.

Vedení Magnitogorsku dnes uvedlo, že Wolski utrpěl zlomeninu čtvrtého a sedmého krčního obratle, poranění míchy, otřes mozku a zhmožděniny a odřeniny na obličeji. Třicetiletý hokejista je na jednotce intenzivní péče, nicméně podle lékařů není nutná operace. V sobotu by měl být převezen na neurochirurgické oddělení.

Sám útočník už na Twitteru poděkoval všem svým fanouškům.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud