20. listopadu 2011 • 11:18

Pavelec nabírá formu. Na Flyers jsme si věřili, říká po své třetí výhře v řadě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Winnipegu si v sobotním utkání NHL připsali třetí výhru za sebou, když na domácím ledě přestříleli Philadelphii bez zraněného Jaromíra Jágra 6:4. Na vítězství Jets se sedmadvaceti zákroky podílel český brankář Ondřej Pavelec, jenž v posledních zápasech začíná nacházet formu z minulé sezony.



"Poslední zápasy už byly podle našich představ. Začalo se nám dařit střelecky a i v obraně jsme se zlepšili. Osobně se cítím už lépe. Pro brankáře je vždycky důležité, když svými zákroky pomůže mužstvu k vítězství. To se mi v poslední době konečně daří," pochvaloval si kladenský odchovanec, jenž s 18 odchytanými zápasy patří mezi nejvytíženější gólmany v lize.

Domácí, nabuzení po dvou předchozích výhrách na svém ledě, udeřili na svého soka ve velkém stylu a po jedenácti minutách už vedli 3:0.

"Je vždycky příjemné mít takový vstup do utkání, jaký jsme měli my dnes. Po dvou povedených zápasech jsme si na ně hodně věřili. Dobře jsme bruslili, hráli nátlakovou hru s velkým množstvím střelby, a to je cesta, s kterou můžeme uspět proti jakémukoli soupeři," prohlásil Pavelec, jenž byl na letošním MS na Slovensku jedničkou české reprezentace.

Postěžoval si však, že na konci druhé třetiny Winnipeg polevil a dal Flyers šanci.

"A ani třetí třetina z naší strany nebyla dobrá. Příště by nás takové zaváhání mohlo stát body, z toho se musíme poučit a odehrát závěr třetiny lépe," varoval čtyřiadvacetiletý brankář.

Předchozí utkání mezi těmito kluby přineslo nevídanou přestřelku s konečným výsledkem 9:8 pro hosty z kanadského města. Soupeři se tak postarali o nejvyšší skóre za posledních patnáct let v NHL.

"Ten poslední zápas byl bláznivý od samého začátku. Hlavně pro mě osobně to nebylo lehké. Pustil jsem sedm branek za 52 minut hry, to nikdy není jednoduché. Naštěstí hned v dalším zápase proti Tampě jsem si dokázal, že umím chytit taky něco navíc. Dneska ten začátek byl podobného rázu. Myslím si však, že jsme se dokázali poučit a nedovolili Flyers dotáhnout naše vedení," dodal Pavelec.

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud