11. prosince 2011 • 19:50

V Montrealu smutní: Špaček nám bude chybět, byl to super parťák

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Samý vtípek a spousta srandiček, čeští hokejisté jsou prakticky v každém kolektivu zárukou pohodové atmosféry. Nejinak tomu bylo u Jaroslava Špačka v Montrealu. Jeho teď už bývalí kolegové z kanadského týmu jsou nešťastní, že při výměně přišli zrovna o něj. "Byl to vynikající kluk do party, bude tady vážně chybět," řekl pro klubové stránky Montrealu Canadiens obránce Hal Gill.



Z odchodu Špačka se stal nakonec ryze český trejd, do Montrealu totiž přišel Tomáš Kaberle. S posledním vítězem Stanley Cupu odehrál veterán Gill dvě sezony v Torontu.

"Pamatuju si, jak jsem s ním hrál, byl vynikající, určitě našemu týmu pomůže." Na nového beka se těšil i trenér Jacques Martin. "Chtěli jsme získat obránce, který bude schopen řídit naše přesilové hry a to se nám myslím podařilo," vyprávěl kouč.

Za pravdu mu dalo už sobotní utkání, ve kterém Kaberle přihrával na oba góly Montrealu a pomohl porazit New Jersey 2:1. Přesto po Špačkovi zůstane v kabině mezera.

"Mluvil jsem s ním, když si balil věci, popřál jsem mu, ať se daří a řekl mu, jak jsem vděčný za to, jak mi pomáhal za tu dobu, co tady byl," vykládal smutně dvaadvacetiletý obránce P.K. Subban.

"Pro mě jsou rady od hráče, který toho v NHL odehrál tolik jako Špaček, radami na celý život. Navíc neztrácíme jen dobrého hráče, ale taky super parťáka. Bude mi chybět," uzavírá Subban.

P.K. Subban bral Jaroslava Špačka jako svého učitele.
P.K. Subban bral Jaroslava Špačka jako svého učitele.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud