Pavel Bárta
22. března 2012 • 06:58

Radulov je připravený na NHL. Nervózní byl jen z manažera

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co se ještě před pár dny zdálo jako šílenost, se včera stalo skutkem. Alexandr Radulov přetáhl přes hlavu dres Nashville Predators a klub oficiálně zrušil jeho suspendaci za to, že odtud před čtyřmi lety utekl do Ufy, ačkoli měl stále platnou smlouvu. Teď chce splatit staré resty. Nejméně do konce sezony by měl ruský útočník válet zase v NHL.



"Hrál jsem tady dva roky a pamatuju si každý moment. Je dobré být zase zpátky," říkal obstojnou angličtinou na tiskové konferenci v hale Bridgestone Arena.

"Těším se na to, že týmu pomůžu. Je to dobré a mladé mužstvo. Mezi hráči mám pár dobrých kamarádů," dodal.

"Pořád jsem věřil, že se jednou vrátí do Nashvillu a bude zase hrát v nejlepší lize. Dneska je ten den," pochvaloval si generální manažer David Poile.

Zároveň potvrdil, že Radulov s Predators poletí už na čtvrteční zápas do Pittsburghu. Nebyl si však jistý, jestli 25letý střelec nastoupí.

Sám hráč mluvil tak, že se startem proti týmu Sidney Crosbyho a Jevgenije Malkina počítá.

"Pokud mě pošlou na led, jsem připravený hrát," prohlásil. Na prvním tréninku se připravoval v útoku s Patricem Hörnqvistem a Davidem Legwandem.

Prezident KHL Alexandr Medveděv uvedl, že se Radulov na příští sezonu do Ruska vrátí, že se do Nashvillu nevrací natrvalo. Na tiskovce po jeho příletu však zaznělo něco jiného.

"Neslíbil, že se vrátí a bude hrát zase tam. Je to otevřené a naším zájmem je udržet ho tady déle. Zatím nás nic netlačí, věnujme se hře, ale budeme o tom mluvit a uvidíme, co k čemu dojdeme."

"O tomhle se hodně mluvilo, ale nic jsem neřekl a nic jsem nikomu neslíbil," potvrdil Radulov, který prozradil, že vůbec nebyl nervózní, když po čtyřech letech zase vstoupil do kabiny Predators.

Větší neklid prý cítil, jakmile vystoupil z letadla a spatřil manažera Poilea.

Z jeho řeči bylo patrné, že celou dobu Nashville sledoval a že na něj udělalo dojem, jak se tým zlepšil.

"Je to i tím, že hráči jsou starší a zkušenější. Párkrát jsem mluvil se Shea Weberem, potkali jsme se na olympiádě a mistrovství světa a taky jsme si občas zavolali. Pokaždé mi připomínal, že bych se měl vrátit," uzavřel Radulov.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud