Jakub Hlaváč
18. června 2012 • 16:20

Z útočníka je terč. Na Nashe líčí Rangers, má vyléčit jejich produktivitu

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Baží po něm půlka NHL, je středem zájmu řady manažerů. Rick Nash. Útočník, který je sám v terči, v každém přestupním období se už už stěhuje z Columbusu, aby nakonec zůstal. Teď to má být jinak. Střelce chtějí Rangers. A jsou ochotní za něj leccos obětovat.



Straší je jejich produktivita, žalostné počínání v útoku. Newyorští mají skvělého gólmana Henrika Lundqvista, mají spolehlivou obranu… Ale střílení gólů, to je problém, který je trápí. Teď navíc přišli o Mariana Gáboríka, který bude celý podzim laborovat s operovaným ramenem.

Nahradit ho měl ruský snajpr Alexandr Radulov, ale ten se nakonec rozhodl pro roční setrvání v Rusku, podepíše smlouvu s CSKA Moskva. Za rok bude na trhu NHL volným hráčem bez omezení.

Ve hře byl i Zach Parise, kapitán rivalů z New Jersey. Jenže ten námluvy s regionálním sokem rychle odmítl. Na možnost, že by´k Rangers přestoupil, odpověděl: „V žádném případě.“

A tak tedy Rick Nash. Na Manhattanu chtěli důrazného útočníka už v zimě, jenže tehdy byl moc drahý. Olympijský vítěz z Vancouveru (2010) má v NHL odehráno 674 duelů, nasbíral v nich 547 bodů. Všechny u Blue Jackets, nyní se má tohle pouto definitivně roztrhnout.

Jako kompenzace by měla být poskytnuta volba v prvních kolech draftu a někteří nadějní mladíci. Na stole může být Artem Anisimov, Brandon Dubinsky či Michael Del Zotto. Tohle by mohlo fungovat.

Generální manažer Rangers Glen Sather se v trejdech vyžívá, vždyť třeba Jaromíra Jágra získal za Ansona Cartera… Teď má v merku další velké jméno. Dlouho. Nash by měl hledat stěhováky.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud