Pavel Bárta
13. července 2012 • 20:55

Lidi z týmu jsou nadšení, že jsme Jágra získali, říká Nieuwendyk

Autor: Pavel Bárta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Věděli, že ho potřebují. A nabídli, co chtěl slyšet on. Jaromír Jágr podpisem roční smlouvy s Dallasem dost lidí překvapil. Jenže Stars o něj hodně stáli a přesvědčili ho, že pro něj budou tím nejlepším týmem. „Pomůže nám nahoru,“ tvrdí v rozhovoru pro Sport Joe Nieuwendyk, generální manažer klubu, trojnásobný vítěz Stanley Cupu a také člen Síně slávy NHL.



Na příchodu Jágra se podílela celé texaská skvadra. S českou hvězdou mluvil skaut Jiří Hrdina, telefonoval s ní přímo Joe Nieuwendyk a přítomni byli i konzultant Bob Gainey a trenér Stars Glen Gulutzan.

Jágr nikdy nehrál za tým ze Západní konference, a to mohl být jeden z problémů. Na západě se totiž nalétá daleko více kilometrů.

"Hned jsem Jágrovi sdělil, že používáme nejlepší letadlo v lize, což je pravda," smál se Nieuwendyk. "Je z KHL zvyklý hodně létat, podle mě Západní konferenci vnímá spíš jako výzvu. Myslím, že i tohle ho přitahuje."

Dallas se navíc těší, že Jágr půjde v kabině a na tréninku příkladem, stejně jako tomu bylo ve Philadelphii. Stars mají v týmu několik mladíků a vzor v podobě hokejové legendy může hrát v jejich vývoji důležitou roli. A to se týká i Radka Faksy.

"Jakmile jsme Jágra podepsali, chodila mi spousta zpráv od lidí z týmu, jak jsou nadšení, že jsme ho získali." Nejproduktivnější Evropan historie si poslední roky hokej užívá a stále má rád, když může být pro tým přínosem. V Dallasu slibují, že k tomu dostane dostatek prostoru.

Navíc to je pouze pár let, kdy Dallas patřil k nejbohatším a také nejlepším klubům v zámořské soutěži. Po příchodu nového majitele se chystá tým znovu vzchopit.

"Jaromírův příchod je pro nás obrovská vzpruha, to je bez debat! V minulých letech jsme měl play off na dosah, věřím, že s ním dáme dohromady dobré mužstvo. A těším se, že si získáme nějaké další fanoušky v Čechách."

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud