16. října 2012 • 11:34

Novináři z Los Angeles zakázali mluvit s hráči. Tak skončil

Autor: fan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak podivná je situace v zámoří při výluce NHL? Ilustruje ji i jeden z příběhů z Los Angeles, z tábora letošních vítězů Stanley Cupu. Místní blogger, technicky zaměstnanec Kings, publikoval rozhovor s jedním z hráčů ohledně výluky. Jenže během sporu vlastníků s hokejisty mají zaměstnanci klubů zakázaný kontakt s hráči. Článek tak musel pryč a blogger následně z vlastní vůle skončil.



Byla to nevinná rutina. „Keve, co si myslíš o výluce?“ Losangeleský blogger Rich Hammond se optal útočníka Kevina Westgartha, žádné hvězdy, ale pracanta a bijce. Běžná praxe v časech, kdy NHL stojí. Sepsal materiál, jakých jsou stovky.

Jenže…

Tentokrát šlo o průšvih. Když představitelé ligy na příspěvek v Los Angeles oblíbeného autora narazili, musel z webu okamžitě pryč.

Proč? Hammond byl technicky zaměstnanec Kings. Stal se jím před třemi lety, aby aspoň někdo informoval o venkovních zápasech týmu.

Místní novináři totiž o hokej jinak nejeví valný zájem. I když jeho podmínkou při nástupu bylo, že mu nadřízení nebudou zasahovat do toho, co píše – a oni to plnili – byl na výplatní pásce klubu NHL.

A zaměstnanec klubu NHL nesmí během výluky mít kontakt s hráči. To je jedno z nařízení soutěže, která svou aktuální odstávkou opět irituje hokejisty i jejich fanoušky. I když se Kings za svého reportéra postavili, bylo jim to málo platné. Text s Westgarthem musel zmizet z historie.

To ale Hammond, který v posledních sezonách významně pomáhal dostat Kings do povědomí širší losangeleské veřejnosti, nehodlal trpět. Skončil a šel dělat zpátky do normálních novin.

Je to další oběť výluky…

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud