Martin Tomaides
27. prosince 2012 • 12:28

Tady šlo o krk! Tihle hráči neměli tolik štěstí jako Hudler

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Divákům na hokeji zase jednou pořádně zatrnulo. Ve středečním zápase Třince s Libercem došlo na situaci, při které byl Jiří Hudler byl zasažen ostřím brusle do krku a měl velké štěstí, že ostrý nůž minul jeho tepnu. V historii už ale došlo k podobným zraněním s horšími následky, tady se na některé z nich můžete podívat. Varujeme, že nejde o hezkou podívanou!



Richard Zedník (Florida Panthers)
Slovenský útočník se v únoru 2008 nešťastně připletl do souboje v rohu kluziště a letící brusle spoluhráče Olliho Jokinena ho zasáhla do krku. A trefila přímo tepnu. Hala ztichla když Zedník sprintoval na střídačku a nechával za sebou výraznou krvavou stopu. Život tehdy dvaatřicetiletému hokejistovi zachránil pouze rychlý lékařský zásah.

"Stál jsem kousek od toho, bylo to strašné, šlo o život," popisoval situaci pro nhl.com obránce Jaroslav Špaček, který stál přímo vedle Zedníka a na incident měl velmi dobrý výhled. Na led se Zedník vrátil za půl roku.

Vladimír Vůjtek (Atlanta Thrashers)
Nepříjemnou událost si v kariéře zažil také Vladimír Vůjtek, jehož kariéra byla obecně protkaná častými zraněními. V přípravném utkání jeho Atlanty proti New York Rangers v roce 1999 přistála českému útočníkovi na tváři brusle Valrije Kamenského.

I po třinácti letech je na Vůjtkově tváři viditelná vzpomínka na tento nepříjemný den. "Krev ze mě tryskala na všechny strany, nebolelo to, jen jsem nevěděl, co se děje," vyprávěl Vůjtek. Kolik stehů ale zdobilo jeho tvář on sám neví, lékaři údajně přestali u číslovky 200 počítat...

Dlouhá jizva stále zdobí tvář Vladimíra Vůjtka.Foto Aleš Krecl

Adam Burish (Chicago Blackhawks)
V bitvách o Stanley Cup se hraje vždycky až do krve. To poznal i útočník Adam Burish, který stál u souboje dvou pětapadesátek, chicagského Bena Eagera a Niklase Kronwalla z Detroitu. Brusle spoluhráče Eagera zamířila hráči Blackhawks ke krku a ten měl pořádné štěstí, že skončil jenom s krvavým škrábancem. O rok později se pak mohl radovat i ze Stanley Cupu...

Clint Malarchuk (Buffalo Sabres)
Nejděsivější případ ze všech se stal už v roce 1989. V hlavní roli byl brankář Clint Malarchuk. Na led Sabres přijeli hráči St. Louis Blues a domácího gólmana doslova podřízl Steve Tuttle. Jeho brusle trefila brankářovu tepnu a z krku Malarchuka stříkala krev, to všechno v přímém přenosu navíc před zraky jeho vlastní matky. Během tří vteřin byla na ledě obrovská kaluž krve.

"Více než bolest mě děsily pohledy všech lidí okolo," říkal s odstupem času Malarchuk, jehož ránu muselo prý zacelit více než 300 stehů. Jen rychlý lékařský zásah zachránil brankáře Buffala od vykrvácení. "Bylo to strašné. Jako když sledujete vlastní dítě umírat," řekla Jean Jonesová, Malarchukova matka.

Kanadský gólman prokázal odvahu a oddanost svému milovanému sportu, k hokeji se vrátil i po zranění a do branky nastupoval ještě dalších 8 let.

VAROVÁNÍ! Zranění Malarchuka není pro slabé povahy.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud