20. ledna 2013 • 15:03

Kouč Dallasu chválí Jágra: Nejvíc mě dostalo, když nechtěl jít na led

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Show v režii české osmašedesátky. Nad výkonem Jaromíra Jágra žasli hráči na ledě, diváci v aréně i trenéři obou týmů. Legendární útočník začal angažmá v týmu Stars nejlépe, jak mohl. Čtyřmi body proti Phoenixu zařídil vítězství a stal se první hvězdou zápasu. "Myslím, že to bylo docela dobré," usmíval se spokojeně mladý kouč Dallasu Glen Gulutzan.



Jágr v premiéře před texaským publikem zářil. Čtyřicetiletý veterán nasbíral čtyři body (2+2), což se mu naposledy povedlo  v únoru roku 2008 proti Montrealu.

"Dneska jsme se vezli na jeho zádech. Uklidnil nás povedenými akcemi v přesilovkách, když jsme se zrovna nacházeli v útlumu. Je to sakra dobrý hráč," chválil Jágrův výkon kapitán týmu Brendan Morrow.

Představení české legendy se moc zamlouvalo i mladému trenérovi Glenu Gulutzanovi. "Myslím, že to bylo docela dobré," začal kouč, který je jen o půl roku starší než zkušené křídlo.

"Těžko jsme od něj mohli chtít víc. Vyhráli jsme 4:3, Jágr má čtyři body. Hlavně díky němu jsme dnes získali dva body," dodal už s vážnější tváří.

Reportáž z prvního utkání Jaromíra Jágra v dresu Dallas Stars
Video se připravuje ...

Gulitzana zaujala ještě jedna věc. V závěru, kdy se Phoenix pokoušel o vyrovnání a hrál bez brankáře, Jágr odmítl jít na led. "Přišel za mnou a řekl, ať jsou na ledě raději dva centři. Mohl se pokusit o hattrick gólem do prázdné branky, ale to nebyl jeho záměr. Šlo mu především o zisk bodů," ocenil Jágra.

Před výkonem kladenského rodáka smekli i soupeři. "Vyráběli jsme chyby, které většinou neděláme. Hráči jako on (Jágr) nebo Ray Whitney je dokáží využít. Z toho se musíme poučit," vykládal Radim Vrbata, který v utkání zaznamenal tři body.

"Jágr je skvělý hráč. Když mu nabídnete takové příležitosti, využije je. A to se dneska stalo," dodal k výkonu Jágra trenér Phoenixu Dave Tippett.

Nadšené publikum po utkání aplaudovalo Jágrovi ve stoje, nová klubová hvězda musela podepisovat autogramy ještě dlouho po zápase. "Každý miluje vítěze. Myslím, že když budeme vyhrávat a dáme do toho všechno, že chodit budou," věří lídr Dallasu.

Jedno je jisté. Pokud v podobných představeních bude Jágr pokračovat, rychle se stane největším miláčkem texaského publika.

Jágr zažil parádní premiéru, připsal si čtyři body
Jágr zažil parádní premiéru, připsal si čtyři body

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud