23. ledna 2013 • 04:19

Souboj brankářů vyhrál Lehtonen, Dallas s Jágrem vykradl Detroit

Autor: iSport.cz, rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
Speciální Sport Magazín před MS v hokeji: program, soupisky i rozhovor s Rulíkem
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Třetí zápas ve čtyřech dnech čekal na startu zhuštěné sezony NHL na Jaromíra Jágra a jeho Dallas. Stars se představili na ledě Detroitu a dočkali se druhého vítězství, když dvěma zásahy rozhodl Michael Ryder. Red Wings dokázali v bitvě fantastických brankářů v samém závěru snížit, ale něco přes tři vteřiny do konce už bylo na vyrovnání přeci jen málo - Stars tak zvítězili 2:1.



Ať si kouč Dallasu Glen Gulutzan s Jaromírem Jágrem při dopoledním rozbruslení kreslili na tabulku cokoliv, vymysleli to dobře.

Stars vsadili na dokonalou obranu a i když je Detroit v první třetině přestřílel, stoprocentní šanci na vyrovnání si nevytvořil. K tomu přispěl v závěru úvodní části výborným obranným zákrokem i Jaromír Jágr.

Chobotnice, která na začátku druhé části přiletěla na led, ještě více zaklela obě branky, nebo lépe řečeno oba brankáře... Dallaskému Kari Lehtonenovi pomohla ve vlastní přesilovce proti Filppulovi ještě branková kostrukce, na druhé straně Jimmy Howard (taky ve hře pěti proti čtyřem) vychytal Loui Erikssona i osamoceného Dereka Roye.

O chvilku později si Howard vychutnal Jaromíra Jágra, který se před ním zjevil po bleskové kombinaci prvního útoku Stars. Jenže Jágrově formaci nebyl v tomhle zápase gól souzený. Tři minuty před koncem druhé části to poznal i Ray Whitney, který po luxusní přihrávce českého spoluhráče narazil taky jen na Howarda.

I Lehtonen ale na druhé straně čaroval – hned ze startu třetí části nejdříve neudržel Zetterbergův pokus, pak se ovšem dokázal fantasticky přesunout k dorážce Damiena Brunnera. I díky finskému brankáři Dallas stále držel vedení, které ve 46. minutě navýšil opět Michael Ryder po přesné přihrávce Whitneyho.

Jimmy Howard ale i nadále držel Rudá křídla nad vodou; proti Smithovi švihl lapačkou a zachránil téměř jistý gól: tenhle zákrok dost možná v hitparádách poběží až do konce sezony.

VIDEO | Podívejte se na Howardův skvělý zákrok

Když čtyři minuty před koncem nepřekonal Lehtonena ani Pavel Dacjuk, s Detroitem to nevypadalo moc dobře.

Domácí sice bojovali, ale hra bez brankáře přinesla úspěch až 3,4 vteřiny před koncem. Kontaktní trefa (první v kariéře) v podání Damiena Brunnera tak přišla příliš pozdě.

Jaromír Jágr odehrál většinu přesilovek, strávil na hřišti téměř 18 minut a pětkrát vystřelil, ale svůj bodový účet (2+2) z prvního zápase nerozšířil. Cenné tři body z detroitského ledu ale budou českou hvězdu hřát stejně.

Detroit Red Wings - Dallas Stars 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky:
59:56 Brunner (Dacjuk, Zetterberg) - 5:41 Ryder (Eakin, Morrow), 45:34 Ryder (Whitney, Eakin)

Jaromír Jágr v Detroitu.
Jaromír Jágr v Detroitu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud