19. března 2013 • 08:41

Jágr uprostřed strkanice, Červenka skoro nehrál. Dallas vyhrál a nevzdává se

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

OHLASY Z UTKÁNÍ | Hokejisté Dallasu Stars se konečně probrali. Ono jim toho také moc jiného nezbývalo, pokud chtějí živit šance na play off. Tým Calgary, který v noci zavítal na led American Airlines Center je totiž přímým konkurentem Jágrova souboru, museli ho tedy nutně porazit. A povedlo se. Ale byla to pořádná dřina plná gólů a ostrých strkanic. "Kluci hráli skvěle, dneska mi to pořádně ulehčili," vykládal po zápase a výhře 4:3 brankář Kari Lehtonen.



Ale Dallas si pořádně zahrával, fanouškům připravil i krušné chvíle. První periodu Stars jasně ovládli a odfoukli Plameny do šaten za stavu 3:0. Svého soupeře navíc přestříleli v poměru 12:5. Ale Calgary se nevzdalo a začalo brzy dotahovat. A prvotní impuls dal týmu kapitán a respektovaný lídr Jarome Iginla, který vyzval na bitku zrzka Codyho Eakina.

VIDEO: Bitka Eakina a Iginly.

Mladík Eakin v sobě měl ale i po pěstní výměně dost energie, a tak ve druhé třetině drsným hitem srazil soupeře Matta Stajana. "Tohle byla jedna z nejošklivějších srážek co jsem kdy viděl. Takový hit vám může ukončit kariéru," zuřil po zápase pro nhl.com trenér Flames Bob Hartley.

Celá srážka měla ihned dohru, na jedenadvacetiletého Eakina se vrhl obránce Dennis Wideman a vznikla velká strkanice, ve které bránil své spoluhráče i Jaromír Jágr. Ten jinak na ledě strávil přes 16 minut a třikrát vystřelil na bránu.

VIDEO: Strkanice, do které se zapojil i Jágr.

Dallas ale zachránil probuzený střelec Loui Eriksson, který během zápasu dokonce skončil po srážce se soupeřem na střídačce Calgary, a také Eric Nystrom, bývalý hráč Flames.

"Je vidět, že když hrajeme naši hru tak můžeme být úspěšní. Ale jakmile se přestaneme soustředit a přizpůsobíme se soupeři, tak je to špatné," vykládal Nystrom, který se trefil potřetí v sezoně. A i jeho předchozí gól padl do sítě Flames.

Radost z výsledku pochopitelně neměli na opačné straně, k bodům nepomohl ani gól Jiřího Hudlera, který tečoval v přesilové hře střelu obránce Brodieho."Hlavně ta první třetině byla hrozivá, jen jsme koukali a čekali co udělá Dallas. Vůbec nic jsme vlastně nedělali, je to zklamání," vykládal Curtis Glencross po zápase, kde Flames nabrali na Stars tříbodovou ztrátu.

VIDEO: Hudlerův třetí gól sezony.

Ještě víc zklamaný musel ale být Roman Červenka. Na ledě nestrávil ani čtyři minuty a byl u prvního obdrženého gólu. A Calgary teď straší děsivá bilance z utkání z cizích hřišť, která činí 7 zápasů bez výhry.

To v Dallasu je po včerejšku a předchozích prohrách už veseleji.

Dallas - Calgary 4:3 (3:0, 0:2, 1:1)
Branky: 14. Cole (Ja. Benn, Oleksiak), 16. Nystrom (Roussel, Lehtonen), 19. Eriksson (Whitney, Roy), 53. Eriksson (Ja. Benn, Whitney) - 32. Hudler (Brodie, Cammalleri), 35. Bouwmeester (Glencross, Stempniak), 56. Tanguay (Cammalleri, Iginla). Vyloučení: 6:5, navíc Eakin - Iginla 5 minut. Využití: 0:2. Střely na branku: 24:19. Diváci: 16.057.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud