23. dubna 2013 • 15:00

Crosby brání Art Ross Trophy, St. Louis může být nejstarším vítězem

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ANKETA | Třicátého března, to byl den, kdy začal boj o Art Ross Trophy. Do té doby totiž nebylo pochyb o tom, že cenu pro nejproduktivnějšího hráče NHL získá pittsburský kapitán Sidney Crosby. Jenže ten večer jeho Penguins bojovali proti Islanders a čelist kanadského hráče nevydržela po zásahu pukem. Ale i 24 dní po události je Crosby stále v čele bodování, ale už pouze o jeden bod. Na dostřel se dotáhlo duo Martin St. Louis - Steven Stamkos z Tampy Bay. Kdo nakonec prestižní cenu získá?



Sidney Crosby, Pittsburgh Penguins, 25 let

Pořadí v bodování: 1.
Počet bodů: 36 zápasů, 56 bodů (15+41)
Počet utkání do konce sezony: 3

Nebýt nešťastné události z konce března, byl by vítěz trofeje jasný. Crosby si znovu podmanil celou soutěž, průměrně získával v utkání více než jeden a půl bodu na zápas, kdyby odehrál celý nezkrácený ročník NHL tímto stylem, mohl nasbírat 113 bodů.

Jenže teď je po operaci čelisti. S týmem už sice bruslí, ale do základní části soutěže už nejspíš nenaskočí a některý z dravců ho předběhne. Přesto nebýt zranění, kanadské bodování by vyhrál a ani by se při tom nezapotil.

VIDEO | Crosbyho zlomená čelist

Martin St. Louis, Tampa Bay Lightning, 37 let

Pořadí v bodování: 2.
Počet bodů: 45 zápasů, 55 bodů (13+42)
Počet utkání do konce sezony: 3

Tak tohle by byla pecka! Drobný forvard už sice jednu Art Ross Trophy ve své vitríně mál, ale tentokrát by byl nejstarším hráčem, kterému se to v historii soutěže povedlo. Stále je těžké uvěřit, že tenhle chlapík nebyl nikdy draftovaný a Calgary Flames ho kdysi nechali jen tak odejít...

Jeho Tampa Bay sice nemá kdovíjaký tým, on ale těží ze svých šikovných rukou a spolupráce se superstřelcem Stevenem Stamkosem. Vyhlášený pracant, který neošidí žádný trénink, by si ocenění zasloužil.

VIDEO | St. Louis zraje jako víno

Steven Stamkos, Tampa Bay Lightning, 23 let

Pořadí v bodování: 3.
Počet bodů: 45 zápasů, 54 bodů (28+26)
Počet utkání do konce sezony: 3

Podruhé v řadě si s Tampou nezahraje o Stanley Cup, to ale Stamkosovi nebrání se pohybovat na čele ofenzivních statistik soutěže. V loňském ročníku šedesátigólový střelec patří už ve třiadvaceti letech k týmovým lídrům a to, jak si Lightning v tabluce stojí, hodně závisí i na něm. Gól umí dát z každé pozice, za poslední tři sezony jich vstřelil 184 ve 291 utkáních.

VIDEO | Všech 60 tref z loňské sezony

Alexandr Ovečkin, Washington Capitals, 27 let

Pořadí v bodování: 4.
Počet bodů: 45 zápasů, 51 bodů (30+21)
Počet utkání do konce sezony: 3

Start do sezony měl katastrofální a bylo to vidět na celém týmu. Capitals prožívali jeden z nejhorších vstupů do soutěže ve své historii. Jejich gólová mašina zaznamenala v prvních 25 duelech jen devět branek.

A jak vypadá situace teď? Washington je v posledním týdnu základní části na čele své divize a Ovečkin skóroval jedenadvacetkrát v předchozích dvaceti zápasech! Ze zmiňované čtveřice má sice nejméně bodů, ale kdo ví, co od něj můžeme čekat...

VIDEO | Ovečkin je černým koněm

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud