Martin Tomaides
6. června 2013 • 19:00

Medvědí obětavost! Malkin mu střelou zlomil nohu, on ještě minutu hrál

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Radost, euforie, úleva. Tyhle pocity si vychutnávali hokejisté Bostonu Bruins po výhře 2:1 nad Pittsburghem v dvojnásobném prodloužení. Vítězství ale kalí zranění Gregoryho Campbella. Pro důležitého bojovníka ze čtvrtého útoku skončila po střele Jevgenije Malkina sezona, má zlomenou nohu. Přesto byl ještě celou minutu na ledě a snažil se bránit. "Je to bojovník a nikdy se nezvdává, chtěli jsme vyhrát i pro něj," řekl po zápase Brad Marchand.



Merlot Line (podle barvy tréninkových dresů), to je populární čtvrtá formace Bostonu s Shawnem Thorntonem, Danielem Paillem a centrem Gregory Campbellem. Mužstvu jako správný bourací útok dodává energii, ale když je potřeba, umí za to vzít i v útoku.

Gregory Campbell předvedl jak se hraje o Stanley Cup.Foto Reuters

Například v pěti zápasech proti New York Rangers si připsali deset bodů, Campbell a Paille rozhodli svou trefou po jednom utkání. První jmenovaný je navíc specialistou na vhazování, když bylo potřeba získat důležitou buly pro tým, často šel Campbell na led. Ale s tím je konec.

Devětadvacetiletý drsný hoch totiž ve dvaatřicáté minutě ve vlastním oslabení nebojácně lehl do tvrdé střely Jevgenije Malkina a ta mu zlomila nohu. Vítěz Stanley Cupu z roku 2011 ale nezůstal jen tak ležet na ledě, obětavě se snažil další minutu dál bránit, i když sotva stál na jedné noze. Když se konečně Bruins zbavili puku, odjel kanadský útočník za ohlušujícího rachotu publika a křiku "Campbell, Campbell" na střídačku. Takhle se hraje o Stanley Cup!

VIDEO: Tribuny šílely po obětavé hře Campbella

A příznivci Bruins rádi vidí, když jejich oblíbenci pro tým dýchají. "Campbell má obrovskou kuráž. Tohlě město zbožňuje podobné činy a čtvrtý útok pokaždé ukazuje, že na ledě by nechal duši," řekl pro nhl.com obránce Andrew Ference.

Krejčí nejednal s Krisem Letangem v rukavičkách.
Krejčí nejednal s Krisem Letangem v rukavičkách.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud