Zdeněk Janda
15. června 2013 • 11:10

Vousáč Jágr trénoval, ale komentoval i politiku: Jsme jako hyeny

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO PŘÍMO Z CHICAGA | Hurá do boje! Jaromír Jágr a spol. jsou připraveni v dnešním druhém zápase udělat maximum, aby na ledě v Chicagu urvali triumf a srovnali finálovou sérii NHL na 1:1. 41letá česká legenda při tréninku opět bruslila s osvědčenými spoluhráči Bergeronem a Marchandem, večer amerického času pak na svém oficiálním profilu na facebooku (facebook.com/68jagr) opět okomentovala aktuální politickou situaci v Česku.



„Není mi lhostejné, co se u nás děje,“ vysvětlil to útočník, jenž se ve druhém zápase nejspíš opět představí ve druhé formaci. Jeho uvažovaný přesun do elitní lajny vedle Krejčího místo zraněného Hortona se zřejmě neuskuteční, zraněný útočník totiž včera trénoval a zdá se, že se dá do pořádku.

Boston tak na Chicago vyrukuje v tom aktuálně nejsilnějším složení. „Musíme udělat maximum, abychom to zvládli,“ burcuje Jágr, jenž zatím na svůj premiérový gól v play off stále čeká. Tak třeba se dočká tentokrát.

Jaromír Jágr na tréninku Bostonu před druhým finále proti Chicagu
Video se připravuje ...

Ale Chicago mu nic nedaruje. Domácí ví, že v minulé partii byl Boston dlouho lepší, vedl už 3:1. „Pustili jsme je několikrát do přečíslení, což se tentokrát nesmí stávat,“ ví český útočník Michael Frolík, vyhlášený defenzivní specialista. 

Utkání začíná dvě hodiny po půlnoci a online ho můžete sledovat zde:

MATCH OVERVIEW LEGACY
16. 6. • 02:00
Chicago Blackhawks
Chicago Blackhawks
1:2
ONLINE
16. června
02:00
Boston Bruins
Boston Bruins
Góly

Domácí: 11:22. Sharp

Hosté: 34:58. Kelly, 73:48. Paille

Sestavy

Domácí: Crawford (Emery) – Seabrook, Keith, Hjalmarsson, Oduya, Rozsíval, Leddy – Hossa, Toews, Sharp – Kane, Handzuš, Bickell – Shaw, Bolland, Saad – Frolík, Kruger, Bollig

Hosté: Rask (Chudobin) – Seidenberg, Chára, Boychuk, Ference, McQuaid, Krug – Horton, Krejčí, Lucic – Jágr, Bergeron, Marchand – Seguin, Peverley, Daugavinš – Thornton, Kelly, Paille

Rozhodčí

O'Halloran, McCauley – Sharrers, Racicot

Stadion

United Center, Chicago

Návštěva

22 154 diváků

Co přesně Jágr napsal na Facebooku

Milá hokejová rodino,vím,že bych se měl spíš starat o hokej a naše finálové zápasy proti Chicagu,ale situace posledních dní mě nenechává klidným. Jsem Čech, Čechy miluji a strašně rád bych se dožil doby, kdy budeme všichni šťastní a spokojení. Vím,že je to nejspíš utopie,vím,že politika je tvrdá hra o moc a peníze,ale také vím, že každá hra by měla mít svoje pravidla a i ti největší a nejtvrdší soupeři by měli mít k sobě úctu a respekt. A právě to mi v poslední době mezi lidmi (a hlavně politiky) nejvíce schází. Po přečtení některých názorů a článků k dané situaci mám pocit,že se chováme spíše jako hyeny než lidé. Máme radost,když druhý udělá chybu,když se dostane do problémů,hned se cpeme na jeho místo a když leží na zemi,tak místo podání ruky ho kopneme radši do hlavy...

Už slyším názory některých lidí: co to tady píše za kraviny? Žije v Americe a nic nezná! Dělá to tady skoro každý atd.atd. Možná nic neznám, ale jedno vím jistě: POKUD CHCEŠ ZMĚNIT SVĚT, TAK ZMĚŇ NEJPRVE SÁM SEBE. Anebo bude muset přijít nějaká katastrofa, kde k záchraně života budeme potřebovat jeden druhého a peníze, moc i sláva ztratí veškerou hodnotu.Pak si stoprocentně budeme jeden druhého více vážit a respektovat. Snad se všichni brzy probudíme a tato varianta nebude potřeba.A já začnu se změnou hned zítra. Budu bojovat s Jestřáby s veškerým respektem k soupeři a čestně. Vím,že jedině tak vypadá opravdové VÍTĚZSTVÍ.

Slavní Blackhawks mají před halou v Chicagu svoje sousoší
Slavní Blackhawks mají před halou v Chicagu svoje sousoší

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud