10. října 2013 • 19:33

Jágr je můj vzor! Také se snažím využívat silný zadek, říká Hertl

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Neuvěřitelný vstup do NHL v podání Tomáše Hertla nadchl nejen české fanoušky. O reprezentačního útočníka, který v zatím posledním zápase čtyřmi góly zničil slavné Rangers, mluví i v zahraniční experti. Český mladík však svůj vzor vidí v Jaromíru Jágrovi.



"V dětství byl můj idol. Fandil jsem Pittsburghu, proto mám rád i Jevgenije Malkina. Snažil jsem se se hrát jako Jágr a Malkin, sledoval jsme jejich videa," prohlásil Hertl.

"Snažím se podobně jako Jágr využívat silný zadek. Snažím se hrát svou hru a nevím, jestli někdy v budoucnu budu jako Jágr. Ale nemyslím si to, on je opravdová legenda."

Na vzájemný souboj s Jágrem v NHL, na který dojde 23. listopadu, se Hertl těší. "Už jsme proti sobě hráli v české extralize. Spíše bych řekl, že se těším na každý zápas v NHL, opravdu si to užívám. Je to pro mě jako sen hrát v této lize," dodal Hertl.

VIDEO: Parádní akce Tomáše Hertla

Deník San Jose Mercury News také okomentoval, že mladík, který ještě nemá v San Jose ani auto, během středy stihl obletět svět. Stal se senzací na Twitteru a dalších sociálních sítích. Zpráva o Hertlově představení zaujala média v celém hokejovém světě a video s jeho fintou na YouTube rychle sbíralo stovky tisíc kliknutí.

"Nemůžu si auto půjčit, protože mi ještě není 21 let. Nevím, jestli si ho mám kupovat, protože stále bojuji o místo a pořád bydlím v hotelu," uvedl Hertl, který se zatím pere s angličtinou a pochvaluje si pomoc českého spoluhráče Martina Havláta.

Čtvrtý Hertlův gól proti New York Rangers byl prostě úžasný!
Čtvrtý Hertlův gól proti New York Rangers byl prostě úžasný!

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud