Květoslav Šimek
25. října 2013 • 13:18

Kat českých gólmanů! S Mrázkem byl na pěsti, Mazance poslal na farmu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejostřejší rival pro české brankáře v zámoří? Sedmadvacetiletý Carter Hutton! V minulé sezoně se v regulérní brankářské bitce pěstmi pustil do Petra Mrázka (21 let), v létě bojoval s Markem Mazancem (22 let) o místo dvojky v bráně Nashvillu Predators a v noci se v přímém souboji střetl s Ondřejem Pavelcem (26 let).



A nutno říct – Hutton všechny bitvy vyhrál. Překvapeného Mrázka složil k zemi, po zranění Pekky Rinneho je jedničkou Nashvillu a v duelu s Winnipegem slavil výhru 3:2 po prodloužení.

MATCH OVERVIEW LEGACY
25. 10. • 02:00
Nashville Predators
Nashville Predators
3:2
ONLINE
25. října
02:00
Winnipeg Jets
Winnipeg Jets
Góly

Domácí: 15:53. Weber, 46:04. Hörnqvist, 64:43. Smith

Hosté: 33:49. Peluso, 56:59. Wheeler

Sestavy

Domácí: Hutton (Hellberg) – Jones, Weber, Ekholm, Klein, Bartley, Ellis – Wilson, Fisher, Hornqvist – Smith, Cullen, Bourque – Stalberg, Legwand, Forsberg – Nystrom, Gaustad, Hendricks, Spaling, Clune.

Hosté: Pavelec (Montoya) – Clitsome, Byfuglien, Bogosian, Enstrom, Postma, Stuart – Setoguchi, Little, Ladd – Wheeler, Scheifele, Kane – Frolík, Jokinen, Halischuk – Peluso, Tangradi, Wright.

Rozhodčí

Koval, Pochmara – Kovalchik, McElman

Stadion

Bridgestone Arena, Nashville

Návštěva

16075 diváků

Minulý týden se Mrázek s Mazancem potkali ve vzájemném duelu AHL. Mrázek v barvách Grand Rapids Griffins, Mazanec zažil v dresu Milwaukee Admirals premiéru. Vítěznou, Admirals vyhráli 3:2. Na Cartera Huttona mají oba poměrně čerstvé vzpomínky.

Mrázek se právě s Huttonem poprvé v kariéře na ledě porval. V minulé sezoně si za ním v ostrém duelu Grand Rapids s Rockford IceHogs kanadský gólman přijel přes celé hřiště. „Byla to rychlovka,“ líčil Mrázek pro iSport. „Dali jsme gól na 6:3, hra se dostala k nám do pásma a nějak se tam kluci pošťuchovali. Jednoho protihráče jsem odstranil, ať našeho nemlátí. Dal mi krosček, spadnul jsem a než jsem se zvedl, byl Hutton u mě.“

VIDEO: Bitva Huttona s Mrázkem


Mrázek dostal ránu nad nos, kolem oka měl modřinu. Ale jak sám s úsměvem říkal…přežil! Chválili jej i spoluhráči. „Byli rádi, že jsem neujel, neuhýbal. A zahodil rukavice taky, protože i tohle k hokeji občas patří.“

Mazanec s Huttonem pěstmi bojovat nemusel. Ale v létě s ní svedl možná ještě náročnější boj. Do poslední chvíle tréninkového kempu Nashvillu se spolu přetahovali o místo dvojky v bráně Predators. A přestože si Mazanec vedl výborně, šéfy i trenéry zaujal – v týmu spolu s jasnou jedničkou Pekkou Rinnem zůstal zkušenější Hutton.

V NHL si Hutton vede slušně. Tři ze čtyř zápasů vyhrál a drží výborný průměr 1,8 gólu na zápas a skvělou má i úspěšnost zákroků - 94,4%. Tým se teď o něj bude potřebovat opřít. Pekka Rinne se zranil, minimálně čtyři týdny bude mimo hru, musel na operaci kyčle.

Znovu se tím otevřela šance i pro Marka Mazance. Predators si z farmy na místo dvojky sice vytáhli švédského mladíka Magnuse Hellberga (22 let), kterému minulá sezona v AHL vyšla parádně, ale Mazanec bude pravidelně chytat v Milwaukee. A může se ukázat. Rinne bude mimo hru docela dlouho, takže bitva českého brankáře s Huttonem pokračuje. A na případné „odvety“ se jistě v zámoří těší i Petr Mrázek a Ondřej Pavelec.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud