5. prosince 2013 • 12:17

Jágr skoro nesleze z ledu! Selänne hrál tolik naposledy před 11 lety

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

New Jersey Devils bojují se zraněními, útočná síla postrádá hned trojici stabilních forvardů a když problémy postihly i Adama Henriqueho tak začalo být zle. Řešení trenéra Petera DeBoera? Budeme víc nasazovat Jaromíra Jágra! Když v sobotu 30. listopadu proti Buffalu odehrál 23 minut a 34 vteřin, bylo to pro českého útočníka v základní části nejvíce od jeho příchodu z KHL v roce 2011.



Zdravotní trable, se kterými se perou útočné formace New Jersey, pořádně ovlivňují ice-time ostatních forvardů. Mimo hru je v současné době trio Ryane Clowe, Ryan Carter a Stephen Gionta, jeden zápas musel vynechat také Adam Henrique a Devils se začali strachovat o svou gólovou produkci. Krizi se rozhodli řešit tak, že naloží víc práce na záda Jaromíra Jágra.

V posledních třech utkáních odehrál český hokejista dvakrát přes 23 minut a jednou o minutu méně. Celkem v letošní sezoně odehrál 29 zápasů a z nich byl na ledě devětkrát více než 20 minut. "Nečekal jsem, že toho zvládne odehrát tolik. Upřímně, i já sám si myslím, že ho na led posíláme až moc. Ale jeho a ještě pár kluků teď prostě využíváme víc, protože ostatní nejsou produktivní," řekl pro northjersey.com trenér Peter DeBoer.

Mimochodem když v sezoně 2011/2012 oblékal dres Philadelphie, tak během 73 utkání základní části odehrál více než dvacet minut jen šestkrát!

V nejbližší době ale bude muset DeBoer zkušenému hokejistovi trochu ubrat. Sám DeBoer ví, že Jágr se pravděpodobně objeví na OH v Soči a nechce svůj klenot zbytečně přepínat. Z jeho věku, který se brzy přehoupne přes hranici 42 let, rozhodně strach nemá.

"Jágr opravdu není typický čtyřicátník, stačí se podívat jak trénuje, nebo jak pečuje o svoje tělo," vysvětluje kouč Devils. Sám zároveň moc dobře ví, že slavné číslo 68 si svůj čas na ledě zaslouží. "V několika našich zápasech hrál opravdu klíčovou roli, hraje tolik, protože na to má," ví moc dobře DeBoer, který ale dál hledá v řadách Devils útočnou pomoc.

Jágr proti Kings rozhodl a pak vítězně zapumpoval.Foto ČTK

A jak je na tom Jágr v porovnání se stejně starou konkurencí? Český hokejista tráví na ledě v letošní sezoně průměrně 18 minut a 52 vteřin, o dva roky starší Teemu Selänne zatím hraje průměrně 14 minut a 17 vteřin a další čtyřicátník Ray Whitney z Dallasu hraje zatím 16 minut a 41 vteřin.

A když porovnáme Jágrův skoro 24 minutový výkon ze sobotního utkání? Finský blesk Selänne toto číslo naposledy trumfl výkonem 23 minut a 47 vteřin. Ale to bylo 30. ledna 2003 ještě v dresu San Jose Sharks! Letos ještě útočník Anaheimu ani jednou nehrál více než 17 a půl minuty...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud