5. ledna 2014 • 09:19

To jsme měli vyhrát, říká Jágr po prohře s nejhorším týmem ligy

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Místo čtyř bodů jedna velká nula. Tým New Jersey během dvou dnů čekaly dva teoreticky rozdílné mače. V pátek nejdříve Devils hráli s nejlepším týmem ligy z Chicaga a v sobotu pro změnu s tím nejhorším z Buffala. Vyhrát se ale nepodařilo ani jeden. "Poslední dny nám rozpis hrál do karet a my jsme ty šance na body pěkně promhrali," vykládal po utkání Jágr, který nedal gól už v šestém zápase v řadě.



Na bránu vystřelil Jaromír Jágr hned pětkrát, žádný jiný hráč který do duelu mezi Sabres a Devils naskočil neměl střeleckých pokusů víc. Gól ale přesto neslavil a v posledních duelech má na svém kontě jen jednu nahrávku. Bodového lídra New Jersey však trápí především ztracené body z posledních dvou duelů.

"Konečně jsme nasbírali vyšší počet výher než proher a chvíli jsme se stabilně drželi u postupových pozic do play off a pak prohrajeme dva zápasy ve dvou dnech. To není dobré," mračil se jedenačtyřicetiletý hokejista, kterého mrzela především ztráta bodů s Buffalem, které je s osmadvaceti body nejhorším týmem soutěže.

VIDEO: První gól D´Agostiniho v sezoně byl zároveň vítězný

Sabres měli katastrofální start do sezony, ale ačkoliv na tabulce to není poznat, výkony mužstva jdou v posledních dnech mírně nahoru. Výhra nad New Jersey byla pro Buffalo pátou v řadě na domácím ledě. "Doma hrají velice dobře, doslova vás defenzivně otráví. A když pak skvěle zachytá brankář Ryan Miller, těžko se získávají body. Ale výmluvy stranou, měli jsme využít naše šance," řekl pro northjersey.com trenér Peter DeBoer.

Jeho mužstvo nastoupilo opět bez Patrika Eliáše a málem přišlo o dalšího klíčového útočníka základní sestavy, Litevce Dainiuse Zubruse. Ten inkasoval tvrdý direkt loktem do hlavy od obrovitého obránce Tylera Myerse a chvíli byl pořádně otřesený.

"Ještě jsem neviděl opakovaný záběr, takže vám k tomu nemůžu nic říct," odpovídal na dotazy novinářů ohledně srážky oblíbený parťák Jaromíra Jágra. "Jediné co vím je, že jsem měl puk na holi a najednou jsem dostal ránu."

VIDEO: Faul Myerse na Zubruse

Obránce Buffala za střet inkasoval dvouminutový trest, ale je pravděpodobné, že zákrok si ještě bude prohlížet disciplinární komise.

Zubrus byl ale smolařem utkání. Krátce poté, co se Myers vrátil z trestné lavice, natlačil ho útočník New Jersey do branky a sám putoval na trestnou lavici. A během jeho pobytu mezi hříšníky vstřelilo Buffalo vítěznou branku.

"Dostat ránu do hlavy, pak jít na trestnou lavici a sledovat, jak soupeř vyhrává zápas, ne, dneska opravdu nejsem moc šťastný," rozčiloval se po utkání zkušený forvard.

MATCH OVERVIEW LEGACY
5. 1. • 01:10
Buffalo Sabres
Buffalo Sabres
2:1
ONLINE
5. ledna
01:10
New Jersey Devils
New Jersey Devils
Góly

Domácí: 39:30. Moulson, 51:49. D'Agostini

Hosté: 47:46. Ryder

Sestavy

Domácí: Miller (Enroth) – Weber, Myers, Pysyk, Ehrhoff, McBain, McNabb – Moulson, Ennis, Girgensons – Omark, Larsson, Flynn – D'Agostini, Foligno, Ott – Ellis, Konopka, Scott

Hosté: Schneider (Brodeur) – Greene, Fayne, Volčenkov, Židlický , Salvador, Merrill – Zubrus, Zajac, Jágr – Clowe, Henrique, Ryder – Carter, Gionta, Bernier – Boucher, Lokťjonov, Sislo

Rozhodčí

Dwyer, Meier – Cormier, Nowak

Stadion

First Niagara Center, Buffalo

Návštěva

19 070 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud