7. února 2014 • 13:18

Jágr mírní své výroky: Třeba nám změny v útocích vážně pomůžou

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V úterý se Jaromír Jágr pěkně mračil, když se dozvěděl, že kouč Peter DeBoer se chystá přerušit jeho spolupráci s Travisem Zajacem. Směrem k novinářům byl pořádně kyselý a nebál se to říct. V průběhu dalších dní ale po pohovoru s koučem své výroky trochu umírnil. "Rozdělení nás dvou mi nevadí, třeba to našemu mužstvu vážně pomůže," řekl český útočník ve čtvrtek.



Jágr v jedné lajně bez Zajace, to nebylo v New Jersey k vidění takřka od listopadu. Když se řešila údernost první formace, vždycky byla řeč pouze o tom, kdo k elitní dvojce půjde na křídlo. DeBoer se ale teď rozhodl pro radikální krok, křídla budou Jágr se Zubrusem, na centru bude Andrej Loktionov.

"Je to schopný, šikovný a soutěživý kluk," obhajuje svou sázku na třiadvacetiletého ruského útočníka DeBoer. "Bude to pro něj slušná příležitost se ukázat, v loňské sezoně se mu v útoku s Iljou Kovalčukem dost dařilo," vysvětloval trenér pro northjersey.com.

Jenže letošní ročník zatím vítězovi Stanley Cupu z roku 2012 moc nevychází. S Jágrem už odehrál sedm utkání, a to bez větších úspěchů. Ve dvaačtyřiceti utkáních se zatím trefil pouze třikrát a než se vecpal do sestavy Devils minulý pátek proti Nashvillu, proseděl šest utkání jenom v hledišti.

I proto se tedy dá celkem chápat, že se Jágr proti trenérově kroku ohradil. "Když hrajete v první formaci, vždycky je třeba být o krok napřed než soupeř. Hráči druhého týmu se na vás speciálně připravují, vždycky se je musíte snažit nějak překvapit, vymyslet něco nového. Se spoluhráči si musíte v lajně rozumět, musíte o sobě na ledě vědět," vysvětloval Jágr svůj pohled na situaci.

Nakonec ale sám uznal, že změna formací možná Devils pomůže. "Nevadí mi to, třeba nám to vážně k něčemu bude. Ale mám radši, když mám vedle sebe osvědčené hráče. Nemusím se pak s nima na ledě o věcech bavit, protože už víme, co od sebe čekat," ukázal pohled na situaci Jágr .

Jestli bude nová souhra fungovat bude jasné dnes v noci, Devils čeká v 01:00 SEČ bitva proti druhému nejhoršímu týmu ligy Edmonton Oilers.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud