28. června 2014 • 06:22

Hvězdy v NHL mění dresy! Kesler jde do Anaheimu, Neal do Nashvillu

Autor: ČTK, mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Americký útočník Ryan Kesler opouští po deseti sezonách Vancouver, v jehož dresu strávil celou dosavadní kariéru v NHL. Devětadvacetiletého hokejistu vyměnil kanadský klub do Anaheimu za jiného centra Nicka Bonina, švýcarského obránce Lucu Sbisu a 24. výběr v dnešním draftu. V něm si Canucks vybrali útočníka Jareda McCanna.



Kesler načne v příští sezoně pátý rok šestiletého kontraktu, který mu zaručuje v průměru pět milionů dolarů ročně. Majitel stříbrné olympijské medaile z Vancouveru má za sebou slabší sezonu v NHL, když v 77 zápasech nasbíral 25 gólů a 18 přihrávek.

Před třemi roky výraznou měrou pomohl Vancouveru do finále Stanleyova poháru a získal Frank J. Selke Trophy pro nejlépe bránícího útočníka NHL.

Vancouver se ale kromě Keslera zbavil ještě jednoho důležitého hráče. Do Tampy Bay totiž poslal devětadvacetiletého ofenzivního obránce Jasona Garrisona. Společně s autorem sedmi letošních branek putovala do mužstva Lightning ještě práva na útočníka Jeffa Costella a volba v 7. kole draftu v roce 2015. Do Kanady zamířila naopak volba číslo 50 v letošním draftu.

Během prvního kola letošního draftu se změny dresu dočkal i hvězdný útočník Pittsburghu James Neal. Šestadvacetiletý kanadský superstřelec je čerstvě majetkem Nashvillu Predators. "O jeho služby mělo zájem asi tak 15 týmů," řekl pro NHL.com generální manažer Pens Jim Rutherford.

Nabídku mužstva z Tennessee si zkušený klubový šéf vybral díky kvalitní protihodnotě. Nashville totiž obratem nabídl prověřeného rychlíka Patrica Hörnqvista a dříče Nicka Spalinga.

VIDEO: Neala takhle v poslední sezoně vychytal Mazanec, jeho nový kolega

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud