3. prosince 2014 • 16:25

Michálek se v Ottawě trápí, musel i na tribunu. Je to na nic, řekl smutně

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V létě dostal od klubu krásnou tříletou smlouvu na 12 milionů dolarů, důvěru se mu zatím splňovat nedaří. Bídný start do sezony zažívá jeden z nejpravidelnějších českých střelců posledních let Milan Michálek, minulý týden byl na jeden zápas dokonce zdravým náhradníkem. "Nehrát? Je to na nic. Každý chce být na ledě," řekl zklamaný útočník, který od sebe sám čeká víc.



Dvaadvacet utkání a pouhé dva góly. To není vizitka, kterou byste čekali od druhého nejlépe placeného útočníka v mužstvu. Není to o tom, že by se český reprezentant nesnažil, on se možná chvílemi snaží až moc. Nastupuje v oslabeních, hodně toho nabruslí, jen ty góly schází.

"Potřebujeme od něj produktivitu. Já vím, hráči se nedají hodnotit jenom podle bodů, Milan hraje například skvěle do obrany, ale my od něj chceme góly a chceme je teď," řekl kouč Paul MacLean v rozhovoru pro Ottawa Sun.

Michálek není jediným mužem v sestavě kanadského mužstva, který odnesl nevyrovnané výkony dočasným vyřazením ze sestavy. Mimo dění na ledě se nachází také jedenadvacetiletý švédský útočník Mika Zibanejad, jenž se v letošním ročníku zatím trefil pouze třikrát.

Oba borci jsou ze svého současného postavení zklamaní, oba ale ví, že dokážou víc. "Je to frustrující, ale vím, že mi to teď nejde. Až se zase dostanu do hry, musím být lepší," řekl Michálek.

Ale ani jedno utkání mezi diváky zatím z útočníka Senators nedostalo lepší výkony. O víkendu proti Tampě a Floridě odehrál v obou případech 21 střídání, celkem jen jednou vystřelil a proti Lightning byl na ledě u tří inkasovaných branek.

"Kouč mi řekl ať jsem v klidu, že se možná snažím až moc. Stále mi věří. Někdy je to jen o tom sebevědomí," vysvětloval Michálek. Ve své schopnosti ale stále věří.

"Snad se do toho brzy zase dostanu a budu dobrý hráč."

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud