František Suchan
11. prosince 2014 • 17:30

Pavelec zase chytá skvěle. Tým líp brání a já nejím jako prase, říká

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dívejte se na jeho výkony z jakékoliv strany, najdete jen klady. Ondřej Pavelec momentálně působí v brance sebejistě, statisticky si vede nejlépe za dobu, co chytá v NHL a dosud bezzubí Jets drží v tabulce pozici, zajišťující postup do play off. „Předvádíme teď nejlepší hokej od doby, co jsme ve Winnipegu,“ pochvaluje si 27letý gólman v rozhovoru pro Sport.



Po slabším ročníku uhájil pozici jedničky, novou sezonu totiž začal Ondřej Pavelec výtečně. V posledních týdnech se sice pravidelně ob zápas střídá s kolegou Michaelem Hutchinsonem, ale to jen kouč rozkládá zátěž na své dva stabilní gólmany.

„Každý chce chytat furt, ale utkání jdou tak rychle po sobě a nám se daří vyhrávat, já i Hutch si vedeme dobře, takže vlastně není co řešit. Pro mě se nic nemění, není to tak, že bych nechytal třeba tři čtyři zápasy v kuse, proto rozdíl oproti dřívějšku nevnímám,“ vysvětluje Pavelec, který podle statistik zažívá svoji nejlepší sezonu v NHL.

Podstatný podíl na tom má i zlepšená defenzivní hra Jets pod trenérem Paulem Mauricem. „V zápase se i tak objeví situace dva na jednoho nebo nájezd. Ale to už je gólmanova práce, od toho na ledě je. Nesmí se to ovšem stávat čtyřikrát za třetinu. Když víte, že mužstvo před vámi bude hrát dobře odzadu, jde se vám do utkání s lepším pocitem a pak to taky vypadá úplně jinak, než dřív,“ těší Pavelce.

Pomohla mu i lepší kondice, vycházející z větší tréninkové dřiny v létě a z úpravy jídelníčku. V tom ohledu na tom byl tedy stejně jako kamarád Jakub Voráček, momentálně jeden z nejproduktivnějších hráčů ligy. „Voras tomu říká dieta, já bych to nazval spíš ‚Přestat žrát jako prase.‘ Každý tomu holt říkáme jinak,“ rozesměje se Pavelec.

Velký rozhovor s Ondřejem Pavelcem o tom, jak se teď díky lepší kondici po zápasech cítí líp, zda nechá kamaráda Voráčka dát gól, když mu půjde o vítězství v produktivitě, nebo jak zvládal dřívější kritiku kanadských novinářů, čtěte v pátečním deníku Sport.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud