7. března 2015 • 07:39

Hudler potřetí v řadě mužem zápasu, Detroitu naložil dva góly

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve třetím zápase za sebou skóroval v NHL útočník Jiří Hudler, potřetí v řadě byl vyhlášen první hvězdou večera. V pátek se trefil hned dvakrát a výrazně se zasloužil o výhru Calgary na ledě Detroitu 5:2.



Jednatřicetiletý vsetínský odchovanec, který v minulých dvou zápasech zaznamenal branku a asistenci, si navíc připsal vítězný gól. Flames po osmi minutách prohrávali po dvou zásazích Justina Abdelkadera 0:2, jenže ještě v první třetině snížil Sean Monahan a ve druhém dějství hosté skóre otočili.

Nejprve ve 27. minutě vyrovnal Matt Stajan, ve 34. minutě se pak poprvé prosadil Hudler a dostal Calgary do vedení 3:2. A byl to znovu výstavní gól - druhý nejproduktivnější český hráč v lize převzal na útočné modré čáře puk, najel si až do kruhu pro vhazování, tam chvilinku míchal s kotoučem a pak ve správnou chvíli střelou švihem překvapil brankáře Jimmyho Howarda.

VIDEO: Podívejte se na Hudlerův parádní večer proti Detroitu

Hned na začátku třetí třetiny zvýšil Mason Raymond na 4:2, 66 sekund před závěrečnou sirénou pak Hudler svým 23. gólem v sezoně pečetil výhru trefou do prázdné branky při power-play domácích.

První gól po přestupu z Floridy do Anaheimu zaznamenal útočník Tomáš Fleischmann, pouze však přispěl ke zmírnění porážky Kačerů s Pittsburghem 2:5. Tučňáci rozhodli o svém triumfu ve druhé třetině, kterou vyhráli 3:0, přičemž dvakrát se trefil Patric Hornqvist.

VIDEO: Podívejte se na Fleischmannův první gól za Anaheim

Gól a asistenci zaznamenal Jevgenij Malkin, který se tak s 67 body dotáhl na vedoucího muže kanadského bodování Alexandera Ovečkina, jenž zůstává na čele díky většímu počtu vstřelených branek.

Stejný počet bodů mají ještě John Tavares a Nicklas Bäckström, už jen o jediný bod zaostává Sidney Crosby, který si v Anaheimu připsal stejně jako Malkin gól a nahrávku. Český útočník Jakub Voráček tak s 65 body klesl na šestou příčku.

NHL:

New Jersey - Columbus 2:3, Carolina - Minnesota 1:3, Detroit - Calgary 2:5, Chicago - Edmonton 2:1 po sam. nájezdech, Ottawa - Buffalo 3:2, Anaheim - Pittsburgh 2:5

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud