2. května 2015 • 21:30

Rangers srovnali! Washington doma na druhý pokus porazili

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Hokejisté New Yorku Rangers srovnali sérii 2. kola play off NHL na 1:1, když ve druhém utkání porazili Washington 3:2. Nejlepší tým základní části tak v Madison Square Garden odčinil porážku z úvodního duelu, který Capitals vyhráli 2:1 gólem 1,3 sekundy před koncem třetí třetiny.



Rangers tentokrát měli skvělý vstup do zápasu a už po 38 sekundách vedli zásluhou gólu Chrise Kreidera. V první třetině nakonec domácí hráči přestříleli soupeře v poměru 15:4 a do kabin odcházeli s dvoubrankovým náskokem, když v 16. minutě zvýšil v přesilové hře Dan Boyle.

Ve druhém dějství Capitals srovnali hru a ve 34. minutě se radovali z prvního gólu, který vstřelil Jevgenij Kuzněcov. Jenže ve 47. minutě vrátil Jezdcům dvougólové vedení Derick Brassard, a i když v polovině třetí třetiny znovu snížil Alexandr Ovečkin, vyrovnat už se hostům nepodařilo.

"Potřebovali jsme hodit čtvrteční porážku za hlavu a soustředit se na to, abychom zase podali dobrý výkon. A to se nám, myslím, podařilo," pochválil mužstvo trenér vítězů Alain Vigneault. "Samozřejmě nám hodně pomohl rychlý gól, Jesper Fast a Chris Kreider tam odvedli výbornou práci."

VIDEO: Podívejte se na první výhru Rangers v sérii

Dobrý výkon podal také brankář Henrik Lundqvist, který měl od druhé třetiny více práce než jeho protějšek Braden Holtby a nakonec si připsal 30 zákroků. "Chytal fenomenálně," prohlásil útočník Rangers Derek Stepan. "Ale to není žádné překvapení. Je to pořád náš starý dobrý Hank. Ještě ho budeme potřebovat."

Hráči Washingtonu si uvědomovali, že zápas se rozhodl v první třetině. "Doplatili jsme na špatný začátek. Když prohráváte takhle brzy 0:2, není nikdy snadné to otočit, zvlášť v téhle hale," prohlásil útočník Jason Chimera. "Ale nedá se nic dělat, musíme to hodit za hlavu. V play off je důležité mít krátkou paměť a neřešit, co bylo. Teď máme výhodu domácího prostředí a tu se musíme pokusit využít."

Z paměti se nicméně hned tak nevymaže gól Ovečkina na 2:3. Ruský útočník se při rychlém protiútoku protáhl mezi dvěma hráči soupeře, a i když přitom ztratil stabilitu, dokázal zavěsit v pozici střelce na kolenou.

"Wow. To byla zase věc. Neuvěřitelná individuální akce," rozplýval se střelec vítězného gólu z prvního zápasu Joel Ward. "Byl to úžasný moment, který nás vrátil zpátky do zápasu. Škoda, že jsme na konci nedokázali přidat ještě jeden gól," litoval Ward.

Východní konference - 2. zápas:

New York Rangers - Washington 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)
Branky: 1. Kreider, 16. Boyle, 47. Brassard - 34. Kuzněcov, 51. Ovečkin. Střely na branku: 35:32. Diváci: 18.006. Hvězdy utkání: 1. Kreider, 2. Lundqvist (oba Rangers), 3. Ovečkin (Washington). Stav série: 1:1.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud