21. května 2015 • 09:18

Mejdan za tři body? Dám si prášek na spaní a nohy do ledu, směje se Palát

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hrát s Rangers bolí. Hity, háčky a srážky drsňáků z New Yorku ale na Ondřeje Paláta zatím neúčinkují. Český útočník bodoval v každém ze tří utkání, naposledy složil finalistu loňského Stanley Cupu na lopatky třemi body. "Je to tvrdé, ale takhle se prostě play off hraje. Mě to baví," pochvaluje si sérii Palát.



Důvod Palátova štěstí je čitelný. Porážku 1:2 z úvodního zápasu Tampa rychle setřepala a v následujících dvou střetech nasypala za záda Henrika Lundqvista 12 gólů. Ve finále Východní konference vede nad Rangers 2:1.

"Jsme strašně rádi, že jsme to vyhráli a myslím, že to byl jeden z nejlepších zápasů v play off, které jsme zatím odehráli," těšila vydřená výhra 6:5 z prodloužení 24letého levého křídelníka. Palát v utkání dvakrát skóroval a navíc nádherně přihrál na gól Tylera Johnsona. Lightning svého soupeře přestříleli 40:28.

„Musím zápas i sebe hodnotit kladně. Hrajeme rychlý kombinační hokej, který na ně platí. Takže spokojenost," liboval si v rozhovoru pro spolupracovníka Cas.sk osmý nejproduktivnější hráč play off. Ze šestnácti zápasů má Palát v košíku třináct bodů.

VIDEO: Podívejte se luxusní Palátovu asistenci

Před startem konferenčního finále se rozebírala fazona brankáře Henrika Lundqvista. Švédský fantom proti Washingtonu, Rangers otočili sérii ze stavu 1:3 na utkání, vyšrouboval procentuální úspěšnost zákroků nad 94 procent. V sérii s Tampou už tak neprůstřelný není.

"Když dáte v zápase šest gólů, tak byste měli jednoznačně vyhrát. To se podařilo, ale pět gólů nesmíme dostávat, musíme hrát více z obrany, apeloval po utkání Palát, který prozradil i náplň nejbližších hodin. Zápasy jdou rychle za sebou, Tampa a Rangers se znovu utkají už v pátek večer.

"Teď se dobře najím, dám si prášek na spaní a zkusím se pořádně vyspat. Zítra zkusím zregenerovat, půjdu do ledové vody. Pak máme mítink a v pátek hrajeme, už se moc těším," uzavřel rodák z Frýdku-Místku.

 VIDEO: Podívejte se na dva góly Ondřeje Paláta v sestřihu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud