31. května 2015 • 09:37

Děs sedmých zápasů. Z hlavy to nedostaneme, smutní hvězdy Anaheimu

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dělají postupné krůčky, ale chtěli násobně více. Ambiciózní Anaheim ani třetí sezonu po sobě nezvládl v play off sedmé utkání na domácím ledě a může bookovat dovolenkové destinace. "Neměli lepší tým, v tomto zápase nás ale předčili," drásala prohra 3:5 srdce kapitána Ducks Ryana Getzlafa. Možná o to víc, že byl na ledě u tří inkasovaných gólů.



Z kolovrátku v kabině Anaheimu se už tři roky kvílí jedna odrhovačka. Fantastickou základní část se nedaří přetavit v úspěšné play off, účast ve finále. Jak s Detroitem v roce 2013, tak loni s Los Angeles a letos s Chicagem nezvládli Ducks při vedení 3:2 na zápasy následující dva duely. Takové prohry bolí, kor když po nich mizíte do útrob domácího stadionu.

VIDEO: Podívejte se na sestřih sedmého zápasu

Těšit kačeří hejno sice může fakt, že každý rok postoupili o kus dál - s Detroitem vypadli v prvním, s Los Angeles ve druhém a nyní s Chicagem ve třetím kole, ale taková náplast je vzhledem k velikosti ran nedostatečná.

"Nemám, co k tomu říct. Stále se přibližujeme, jste lepší a lepší, ale nakonec to nekončí tak, jak byste chtěli," snažil se popsat hořkou zkušenost obránce Cam Fowler. "Nevím, čím to je. Ale jedno vím jistě: bude trvat opravdu hodně dlouho, než tohle zklamání překonám. Z hlavy to jen tak nezmizí," dodal americký bek, který v poslední minutě zapsal asistenci na gól na 3:5 Matta Beleskeyho. Více už ale Ducks nestihli.

Krutou porážku režírovala tradiční dvojička, Jonathan Toews načal Anaheim v první třetině dvěma góly, Patrick Kane zapsal tři asistence.

"Nedostali jsme nic zadarmo. Každou výhru jsme si museli tvrdě odpracovat. Byla to z obou stran úžasná série," chválil domácí borce Toews, který vstřelil v letošním play off už devět gólů a vyrovnal si tak osobní maximum.

Další může přidat ve finále, které začne v noci ze středy na čtvrtek. Přetaví Blackhawks svou třetí finálovou účast za šest let v zisk svatého hokejového grálu?

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud