Jaroslav Kalina
11. srpna 2015 • 13:18

Léto se Stanley Cupem: kolébka, snídaně šampionů i projížďka po pláži

Autor: Jaroslav Kalina, mto
Vstoupit do diskuse
0
  • Stanley Cup má přes léto napilno.Stanley Cup má přes léto napilno.FOTO: Koláž: iSport.cz

    Od finále NHL 2015 uplynuly už skoro 3 měsíce a není se čemu divit, že si teď šampioni z Chicaga užívají léto se Stanley Cupem. O víkendu měla proběhnout v Buffalu veřejná party, kde chtěl útočník Patrick Kane oslavit vítězství. K akci však nedošlo, neboť je Kane podezřelý ze znásilnění. Událost ovšem nijak neovlivnila slavení ostatních hokejistů, kteří už měli tu čest, nebo na ni stále čekají. Jakým způsobem tedy tráví někteří hráči či funkcionáři z organizace Blackhawks svůj čas s Pohárem?

  • Kolébka dcery Antoina Vermetta

    Uběhlo sotva pět dní od vítězství ve finále a oslavy byly stále v plném proudu. Mezi hráči, kteří jako první měli možnost si užívat se Stanley Cupem, byl i kanadský útočník Antoine Vermette, který opravdu věděl, jak prakticky a originálně má tuto trofej využít. Trofej mu posloužila jako kolébka pro jeho zrovna narozenou dceru Emilii. Můžeme si být jisti, že z toho momentálně nemá rozum, ale až bude Emilia starší, tak určitě ocení, jakou postýlku ji její otec sehnal. Více si můžete přečíst ZDE.

  • Královská snídaně Andrewa Desjardinse

    Stejně jako Antoine Vermette tak i útočník Andrew Desjardins našel pro Stanley Cup praktické využití. Poté, co Blackhawks rozhodli finálovou sérii v šestém zápase proti Tampa Bay Lightning, tak Desjardins slíbil, že první jídlo, které si dá během jeho dní s trofejí, budou jeho oblíbené cereální vločky. Svůj slib dodržel a hned druhý den ráno si vychutnal snídani v podobě jeho oblíbených cereálií, které jedl v opravdu „nezvyklé“ misce. Jíst ze Stanley Cupu, to je doslova snídaně šampionů.

  • Rychle a zběsile s Duncanem Keithem

    Dalším šťastlivcem, který si odvezl Stanley Cup domů, byl kanadský obránce
    Duncan Keith. Tento urostlý bek se s Pohárem pochlubil veřejnosti opravdu stylově a to tak, že nasedl do Chevroletu Corvette 1962 a ukazoval se s cenným nákladem po Lester Beach v Manitobě. Sklidil zde opravdu velký potlesk a jásot. Nejen fanoušci, ale i lidé z okolí přišli ve velkém počtu.

  • Výlet za policisty a hasiči

    Nejen hráči, ale i významní funkcionáři z organizace Chicago Blackhawks se mohou chlubit Stanley Cupem. Na vítězství v sezóně 2014/15 se přece podíleli všichni. Například také majitel a předseda klubu Rocky Wirtz, který svůj den se Stanley Cupem strávil návštěvou obce Winnetka, která leží 20 mil od Chicaga. Zde shromáždil Wirtz všechny policisty a hasiče z okolí, aby se mohli přijít podívat na tak jedinečnou trofej. Wirtz byl jmenován předsedou týmu v roce 2007. Během funkce Rockyho Wirtze se Blackhawks třikrát radovali ze zisku Stanley Cupu (2010, 2013 a 2015).

  • Velké léto končícího Fina

    Nejdojemnější příběh si pro sebe v kádru letošních vítězů rezervoval finský obránce Kimmo Timonen. Vynikající zadák, který měl za sebou v kariéře množství proher na různých hokejových úrovních, měl ve čtyřiceti letech a po potížemi s krevními sraženinami poslední šanci na velkou výhru. A s Chicagem ji zužitkoval. Ještě na ledě pak spokojeně s rodinou a Pohárem prohlásil, že končí kariéru. Na oslavy v jeho rodném Kuopiu pak přišlo více než deset tisíc lidí.

  • I odpadlíci mají nárok

    Blackhawks po skončení ročníku nutně museli řešit potíže s platovým stropem a zbavili se tak několika hráčů. Odejít musel i populární Patrick Sharp, kterého potkal trejd do Dallasu. Den s Pohárem mu ale samozřejmě neutekl, užil si ho v městečku Niantic ve státě Connecticut se svou rodinou.

    Dalším, kdo přes léto přestal být členem vítězné party, se stala brankářská trojka Antti Raanta. Toho vystrnadil z pozice náhradního gólmana Scott Darling a vše skončilo výměnou do New York Rangers. Šestadvacetiletý gólman přivezl slavnou trofej do Raumy, tam pózoval fanouškům a rozdával podpisy.

  • Výhra je pro Darlinga věčná

    Před sezonou měl americký gólman na kontě nula startů v NHL, na Poháru má ale velkou zásluhu. V prvním kole vychytal tři výhry proti Nashvillu a pomohl k vyřazení nebezpečného protivníka. Velký den v rodném městečku Lemont mu tak nezkazil ani déšť. Nasedl na historický hasičský vůz a mával všem přítomným. Na Stanley Cup navíc bude mít hezkou vzpomínku, nechal si ho totiž vytetovat. Stejně jako jeho otec. O příběhu si víc přečtěte ZDE.

  • Do bitvy přímo s kapitánem

    Symbolem vítězné dynastie Chicaga je určitě jeho kapitán Jonathan Toews. Ten se rozhodl překvapit s vzácnou trofejí děti v rehabilitačním centru ve svém rodném Winnipegu a za dohledu Poháru si s nimi na ulici dokonce zahrál hokej.

  • Rozsíval se blíží do Čech

    I Česká republika se může těšit po dvou letech na příjezd Stanley Cupu. 22. srpna dorazí do Vlašimi s Pohárem český obránce Michal Rozsíval.

    Michal Rozsíval se takhle fotil s Pohárem. Vyhrál ho podruhé v kariéře.Foto Twitter: @keeperofthecup

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud