Martin Tomaides
19. srpna 2015 • 09:54

V NHL se Adidasu bojí. Reklama dres pošpiní, varuje hvězda Winnipegu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když se hraje finále Stanley Cupu, jde o jeden z mála momentů, který naruší zaběhlý systém. Na pravé straně hrudi se na dresu objeví prestižní nášivka, která poukazuje na to, že tento vybraný jedinec, jenž dres nosí, se dostal až mezi vyvolené a bojuje přímo o cennou trofej. Jenže časy se mění. Za 2 roky by měla do NHL vstoupit firma Adidas a bude chtít být vidět. To se ale rozhodně nelíbí hvězdě Winnipegu Blakeu Wheelerovi.



Co se všechno na trikoty hokejových týmu chystá se ještě neví, ale změny by dost možná mohly být skutečně markantní. "Vzhledem k obrovskému množství peněz, které Adidas plánuje vydat, se dá čekat jeho agresivní politika. Jejich logo bude muset být na hodně viditelném místě," řekl nedávno zdroj TSN.

Rázem se mezi fanoušky rozjelo množství spekulací a diskuzí obashujících mnoho neslušných výrazů a doufajících v rozumné smýšlení německé firmy. Začaly vznikat také možné koncepty, které odkazují na to, že Adidas by se mohl inspirovat vzory evropských fotbalových týmů a úplně změnit vzezření dresu.

Zámořské weby upozorňují i na dresy po způsobu těch evropských.Foto Habseyesontheprize.com

Například tak, že ze středu dresu by zmizelo velké logo, a to by se v malé verzi posunulo do levého rohu. Uprostřed by pak byl velký symbol firmy. Další možnou verzí je použití tří pruhů na ramenou či rukávech.

Obecný příchod gigantu do NHL, který by měl být oznámen na konci měsíce, děsí také mnoho fanoušků. Ti mají strach, že by Adidas mohl vzhled soutěže zničit. A nejen fanoušci.

"Dres NHL je posvátná věc a je čest ho nosit. Loga sponzorů na jejich čele dres pošpiní. Nedělejte to," napsal si na svůj Twitter klíčový hráč Jets Blake Wheeler.

Není to ani rok, co vedení soutěže přitom varovalo své příznivce, aby byli na změny připraveni. "Ano, už to je v procesu," řekl v listopadu John Collins, jeden z činovníku soutěže.

Tak se tedy nechme překvapit...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud