Tomáš Vrábel
2. října 2015 • 04:40

NHL, nebo farma? Osm Čechů stále bojuje o své místo na výsluní

Vstoupit do diskuse
0
  • O místo v prvním týmu se stále uchází slušné množství českých hokejistů.O místo v prvním týmu se stále uchází slušné množství českých hokejistů.FOTO: Koláž: iSport.cz

    V přípravě na NHL jsou Češi, kteří místo v prvním týmu mají jisté. V jiné pozici je desítka těch, kteří o šanci teprve bojují nebo na ni čekají. Někteří jsou vysněné soutěži blíž, jiní dál. Nejblíže má do nejlepší hokejové ligy 18letý Pavel Zacha, slušnou pozici si vybojoval i Tomáš Fleischmann v Montrealu, kde je zatím jen na zkoušku.

  • Pavel Zacha, ú, 18 let, New Jersey

    Pavel ZachaFoto Profimedia.cz

    Největší česká hvězda na uplynulém draftu (6. místo) stále sní o tom, že si v prvním roce zahraje NHL. Soupisku Devils opustí maximálně jen dva útočníci, mezi nimi by Zacha být neměl. Pravidla mu dovolují odehrát devět zápasů v NHL, pak se rozhodne, jestli zůstane, nebo se vrátí do juniorky.

  • Martin Havlát, ú, 34 let, Florida

    Martin HavlátFoto Profimedia.cz

    Zkušený forvard je na Floridě jen na zkoušce. Na soupisce Panthers momentálně chybí škrtnout tři útočníky, jeho největším konkurentem byl do včerejška David Booth, jenž dostal rovněž pouze zkušební try-out, ze kterého už ho klub propustil. Zůstane Havlát?

  • Tomáš Nosek, ú, 23 let, Detroit

    Tomáš NosekFoto Twitter.com / @DetroitLovesY0U

    Má za sebou první sezonu v zámoří, kterou strávil na farmě. Nyní stále bojuje o místo v prvním týmu, dokonce „přežil“ první řezy týmem, které se týkaly i Čechů Martina Frka a Richarda Nedomlela, ale stále je v kádru přetlak téměř 50 hráčů. Časem tak nejspíš dojde i na Noska.

  • Tomáš Fleischmann, ú, 31 let, Montreal

    Tomáš Fleischmann (vlevo)Foto Reuters / Jean-Yves Ahern-USA TODAY Sports

    Je ve stejné situaci jako Havlát, dostal jen zkušební kontrakt a místo v týmu si musí vybojovat. A zatím se mu daří: v prvních třech zápasech vstřelil gól a na další dva nahrál, k tomu si navíc vytvářel velké množství šancí. Smlouvě je mnohem blíž než zmíněný Havlát.

  • Radek Faksa, ú, 21 let, Dallas

    Radek FaksaFoto Profimedia

    Trápila ho zranění, ale teď už je fit. Stále se drží v kempu Dallasu a mluví se o tom, že se v týmu udrží a poprvé nakoukne do NHL – mohl by nastupovat ve třetí či čtvrté formaci. Ze čtyř přípravných zápasů si odnesl jednu asistenci.

  • Ondřej Kaše, ú, 19 let, Anaheim

    Ondřej KašeFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Byl tahounem Chomutova při návratu do extraligy, v létě podepsal nováčkovskou smlouvu a teď bojuje na kempu. Respektive bojoval. Přibrzdilo ho zranění, i tak ustál zúžení soupisky na 34 hráčů. Šanci v NHL by i v našlapaném Anaheimu v sezoně mohl dostat.

  • Jakub Nakládal, o, 27 let, Calgary

    Jakub NakládalFoto Profimedia

    Vzdal se jistoty i vysokého platu v KHL jen proto, aby si splnil sen. Po domácím šampionátu kývl na dvoucestnou smlouvu v Calgary. V přípravě ho přibrzdilo podezření na otřes mozku, škoda pro něj, protože se předpokládalo, že zaplní místo zraněného Šmída.

  • Jan Hejda, o, 37 let, ?

    Jan HejdaFoto Profimedia

    Zkušený zadák byl pozván na kemp Chicaga, v sestavě se však pro něj nenašlo místo. Laso přišlo z Chomutova, ale Hejda je v jednáních s Bostonem, který složitě skládá obranné páry, a navíc kvůli zranění přišel minimálně na dva měsíce o Dennise Seidenberga.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud