30. října 2015 • 20:08

OSM Čechů v NHL, kteří se musí zlepšit: Voráček, Frolík i Pastrňák

Autor: lah, asu, pab, vrb
Vstoupit do diskuse
0
  • Tihle hoši zatím nezažívají ten nejlepší start do sezony.Tihle hoši zatím nezažívají ten nejlepší start do sezony.FOTO: Koláž: iSport.cz

    Probudit se, prosím. Zle utrápené Calgary tuze potřebuje novou víru. Víru v sebe sama. Přinést by ji měl i Michael Frolík, letní posila první kategorie je zatím bez gólů. „Frustrující...“ svěřil se český pracant. Po prohře ze středeční noci v Ottawě (4:5n) se tento pocit jen prohloubil. A podobně jsou na tom jeho další krajané, na premiérovou branku čeká i Jakub Voráček z Flyers a podle představ se nedaří ani některým další českým borcům.

  • KOMU SE NEDAŘÍ: Michael Frolík, Calgary

    Michael FrolíkFoto Reuters / Sergei Belski-USA TODAY Sports

    Zápasy: 10
    Body: 5 (0+5)

    Věnoval léto dřině, přípravu na novou výzvu vzal Michael Frolík více než vážně. Vždyť dostal kontrakt, který mu v této sezoně zaručí 5,5 milionu dolarů. Slušnou dardu, nejvyšší gáži mezi útočníky Flames. V kempu válel, měl nejlepší fyzické testy a chtěl se chytit od začátku. Doposavad se tak nestalo, žádná z 24 jeho střel nevzbudila nadšení.

  • KOMU SE TAKÉ NEDAŘÍ: Jakub Voráček, Philadelphia

    Jakub VoráčekFoto Barbora Reichová (Sport)

    Zápasy: 9
    Body: 3 (0+3)

    Lídr Philadelphie je na suchu. Jakub Voráček se v prvních osmi zápasech sezony střelecky neprosadil, přitom má nejvíce střel z týmu - 34! Gól při hře pět na pět dal od prosince jediný. Tlak na něj sílí i proto, že mu v létě vejde v platnost nový osmiletý kontrakt, který mu zajistí celkem 66 milionů dolarů. Na druhou stranu se Flyers celkem daří, na kontě mají šest výher, střelecká potence však trápí celý tým. „Z mého pohledu, když ze tří zápasů odejdu bez gólu nebo asistence, a my jako tým uděláme pět bodů, tak to budu mít na párku,“ řekl Sportu před sezonou.

  • KOMU SE TAKÉ NEDAŘÍ: Radim Vrbata, Vancouver

    Radim VrbataFoto Reuters

    Zápasy: 10
    Body: 4 (3+1)

    Bylo to trápení. Radim Vrbata prožil svůj nejhorší start do sezony v NHL.
    Ve Vancouveru platil v minulé sezoně za hlavního kanonýra, ale pokus oddělit ho od hvězdné bratrské dvojice Sedinů teď absolutně nevyšel. Vrbata sice i ve druhé formaci pálil z každé pozice, ale gól ne a ne dát. I když Vancouver vyhrával, on neměl ani bod. První gól trefil až z 28. střely! Od té doby se ale snad blýská na lepší časy. Procitnutí Vrbaty přišlo ve chvíli, kdy jej trenéři vrátili do elitní formace ke švédským dvojčatům, se kterými si loni tak rozuměl. Se Sediny Vrbata odehrál poslední čtyři zápasy, prosadil se třikrát a přidal i jednu asistenci.

  • KOMU SE TAKÉ NEDAŘÍ: David Pastrňák, Boston

    David PastrňákFoto Reuters / Brad Penner-USA TODAY Sports

    Zápasy: 8
    Body: 4 (2+2)

    Doba hájení skončila. David Pastrňák naskočil do své druhé sezony v NHL a očekávání jsou od něj větší než na jaře. Čtyři body z osmi zápasů není špatná bilance, ale hrozivá je jeho statistika v účasti na ledě, ve které má tři záporné body. Právě defenziva je jeho slabinou. Kritizoval ho i kouč Claude Julien poté, co Philadelphii svou laxností nabídl vyrovnání. „Hru musíte respektovat víc, nejen střílet a dávat góly. Hráč se musí zapojit do hry na celé ploše hřiště, a ne aby myslel jen na to, jak zazářit v útoku,“ řekl trenér na jeho adresu.

  • KOMU SE TAKÉ NEDAŘÍ: Roman Polák, Toronto

    Roman PolákFoto Profimedia.cz

    Zápasy: 6
    Body: 1 (0+1)

    Přes všechny turbulence, jimiž si v Maple Leafs přes léto prošli, si řízného beka chtěli v Torontu ponechat. Na začátku sezony však byl znechucený, dokonce se pohádal s novým trenérem Mikem Babcockem. Začínal totiž mimo sestavu jako sedmý obránce, což se mu dlouho nestalo. Po dvou zápasech začal tenhle statný chasník hrát, nastupuje ve třetí formaci, jako defenzivní bek skáče do střel a masíruje soupeře, připsal si jednu asistenci. Toronto z osmi zápasů vytěžilo čtyři body, odlišný systém ještě nefunguje. Ale Polák si pochvaluje, že Toronto konečně hraje jako tým.

  • KDO BY MĚL PŘIDAT: Andrej Nestrašil, Carolina

    Andrej NestrašilFoto ČTK/AP

    Zápasy: 8
    Body: 0

    Loni prorazil do NHL a vysloužil si dvouletou smlouvu, se kterou chtěl dál budovat svou pozici. Jenže moc prostoru letos nedostává a na první bod stále čeká. Dva poslední zápasy kvůli zranění navíc vynechal.

  • KDO BY MĚL PŘIDAT: Jiří Tlustý, New Jersey

    Jiří TlustýFoto Barbora Reichová (Sport)

    Zápasy: 10
    Body: 3 (1+2)

    V létě málem nesehnal v NHL práci, roční smlouva v New Jersey je v zámoří nejspíš jeho poslední šancí. Touží po tom dokázat, že je kanonýr. Jenže zatím dal jen jeden gól a v útoku Devils jsou vidět víc jiní.

  • KDO BY MĚL PŘIDAT: Milan Michálek, Ottawa

    Milan MichálekFoto Reuters / Bruce Fedyck-USA TODAY Sports

    Zápasy: 9
    Body: 3 (2+1)

    Kdysi válel s vizitkou borce, který udělal 60 bodů za sezonu. Tomu odpovídá i jeho čtyřmilionový plat. Tyhle doby jsou ale nejspíš dávno pryč. V Ottawě si jej letos pochvalují alespoň za to, jak jde příkladem mladším spoluhráčům.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud