17. prosince 2015 • 18:30

Pastrňák je po sedmi týdnech konečně na ledě! Půjde na farmu?

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedm týdnů chyběl, ale návrat se blíží. Česká kometa uplynulé sezony David Pastrňák z Bostonu pomalu doléčuje zlomeninu nohy a už se dokonce postavil na led. Mladík, kterého si fanoušci Bruins tak oblíbili, už by v blízké době znovu mohl rozdávat radost. "Je to krása být znovu na ledě," těšilo devatenáctileté křídlo.



Jen jednu třetinu současného ročníku strávil na ledě David Pastrňák. V deseti zápasech posbíral čtyři body (2+2), dalších dvacet musel vynechat kvůli zlomenině nohy. Ta se sice 27. října v utkání proti Arizoně ještě neukázala, vše nasvědčovalo tomu, že je jen nastřelená, ale čas všechno rozsekl. A vyřadil talentovaného útočníka na delší chvíli, než sám asi čekal.

"Nevypadalo to moc dobře. Bylo lepší pořádně to vyléčit, než někam spěchat. Jdeme na to s klidem, ani další zápas ještě určitě nepůjdu do hry," řekl pro NESN útočník, který už bruslí více než týden.

Sám hráč už stihl sdělit, že na inkriminovaném místě už necítí žádnou bolest. Přesto se ještě neví, kdy se zapojí do hry a kde to bude. Dost pravděpodobné je, že odstartuje na farmě v Providence. "Stále nevíme, kdy se vrátí. Rozhodne o tom vedení," řekl trenér Claude Julien.

Důležitá bude také kondice, kterou samozřejmě bude muset mladík nahnat. "Jezdil jsem hodně na kole a tak, ale víte, jak to je. Nic se nevyrovná bruslení," vysvětloval rodák z Havířova.

Další bitva bude následovat, bitva o místo na soupisce. Bruins neměli zrovna nejlepší start do sezony, jenže všechno už si na ledě lépe sedlo a vytvořily se solidně fungující formace. Pastrňák hrál před svým zraněním s Davidem Krejčím, jenže ten si teď na ledě porozuměl s Mattem Beleskeym a Loui Erikssonem. Takže třetí formace s Jimmy Hayesem?

"Pro mě tohle není téma. Ve které formaci budu hrát, nebo jestli půjdu do AHL. Jsem rád, že patřím do této organizace a udělám, co mi vedení nařídí," říká poslušně natěšený útočník.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud