31. března 2016 • 11:00

Získá Jágr cenu za oddanost? Udělal dojem i dobrovolnými tréninky

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyjde to tentokrát? Už je to jisté, Florida nominovala veterána Jaromíra Jágra na Bill Masterton Memorial Trophy. Tedy cenu, kterou získává hráč za svou oddanost tomuto sportu. Každý tým vyšle do boje vždy jednoho zástupce a Panthers ukázali právě na českého útočník. Jágr už byl na ocenění nominován v roce 2014 v New Jersey, ale tehdy nebyl úspěšný. Bojovníkem o trofej bude například také Michal Rozsíval z Chicaga.



Vítězem Masterton Trophy se většinou stává některý z hráčů, který si v životě prochází zdravotně či sportovně složitým obdobím. Před rokem například vyhrál Devan Dubnyk, gólman Minnesoty, který byl v průběhu předchozích sezon nechtěným hned v několika klubech. U Wild se stal jedničkou, klub vytáhl do play off a obratem si vysloužil šestiletou smlouvu v hodnotě 26 milionů dolarů.

Nicméně zvítězit v této anketě bývá trochu hořkosladké. Finalista z uplynulé sezony Kris Letang to pojmenoval jasně. "To, že tuto trofej získáte totiž znamená, že jste si prošli nějakým složitým obdobím," vykládal zadák Pittsburghu.

Jenže ne vždy to tak je. Novináři, kteří o vítězi rozhodují, se v posledních letech shodují na tom, že vítěz by měl být zkrátka ztělesněním oddanosti, chuti do hokeje a vášně pro tento sport. "A přesně proto by měl letošním vítězem být Jaromír Jágr ," řekl uznávaný novinář Kevin Allen.

Jágrův přístup je nakažlivý 

Český hokejista v tomto ročníku putuje historickými tabulkami na místa, na která už nemusí nikdo nikdy dosáhnout. V současné omlazené lize navíc neustále oslňuje svou produktivitou. Na Floridě září vedle mladíků, dělí se o čelo bodování i střelecké tabulky, zkrátka válec!

"Doopravdy dělá všechno, co je fyzicky v lidských možnostech pro to, aby mohl dál hrát v NHL na té nejvyšší úrovni. Trénuje na maximum, i když mu kouč řekl, že jsou pro něj tréninky dobrovolné. U hokeje se baví a jeho přístup je nakažlivý," popisoval Allen pro USA Today.

Jágra v "bitvě" čeká několik těžkých soupeřů. Například Pascal Dupuis z Pittsburghu, který se v sezoně vrátil po potížích s krevními sraženinami, ale později musel přesto kariéru ukončit, či nováček Max Domi, jenž v Arizoně hraje i přesto, že má cukrovku.

Šanci zvítězit má také sedmatřicetiletý obránce Michal Rozsíval z Chicaga, který si během loňského tažení za Stanley Cupem velmi ošklivě poranil kotník. Mnoho měsíců trvala rekonvalescence, bek přesto nepolevil, vrátil se na led, od Blackhawks získal smlouvu a s týmem se chystá na další vyřazovací část.

Nominace na Masterton Trophy:
Anaheim Ducks - Andrew Cogliano
Arizona Coyotes - Max Domi
Boston Bruins - Jonas Gustavsson
Buffalo Sabres - Ryan O´Reilly
Calgary Flames - Mark Giordano
Carolina Hurricanes - Nathan Gerbe
Chicago Blackhawks - Michal Rozsíval
Colorado Avalanche - Carl Söderberg
Columbus Blue Jackets - Fjodor Ťjuťin
Dallas Stars - Jamie Benn
Detroit Red Wings - Pavel Dacjuk
Edmonton Oilers - Matt Hendricks
Florida Panthers - Jaromír Jágr
Los Angeles Kings - Vincent Lecavalier
Minnesota Wild - Nate Prosser
Montreal Canadiens - Mike Condon
Nashville Predators - Carter Hutton
New Jersey Devils - Andy Greene
New York Islanders - Travis Hamonic
New York Rangers - Mats Zuccarello
Ottawa Senators - Zack Smith
Philadelphia Flyers - Shayne Gostisbehere
Pittsburgh Penguins - Pascal Dupuis
San Jose Sharks - Joe Thornton
St.Louis Blues - Brian Elliott
Tampa Bay Lightning - Anton Stralman
Toronto Maple Leafs - James Reimer
Vancouver Canucks - Dan Hamhuis
Washington Capitals - Dmitrij Orlov
Winnipeg Jets - Dustin Byfuglien

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud