3. dubna 2016 • 09:05

Učitel Jágr. Mladým vysvětluju a pak kličkuju, jsem fakt hloupej, smál se

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě to není papírově jisté, ale postup do play off je pro Floridu vážně už pouhou formalitou. Ale vítězství 4:3 proti Montrealu se rodilo dost těžce, kanadský tým ještě po polovině utkání vedl 3:0! Nakonec začala řádit první formace domácích, Florida dala 4 góly a 44. vítězstvím vytvořila klubový rekord. "Jakmile se chytili, tak už se nepustili," řekl po zápase obránce poražených Greg Pateryn.



Florida už včera mohla mít jistý postup do play off, jenže to by Detroit nesměl vyhrát nad Torontem. Teď tedy Panthers musí čekat a mezitím dál mohou svádět boj o čelo divize s Tampou Bay. Montreal byl v sobotu nepříjemným soupeřem, ale v mizerné sezoně předvedl jen další zkrat a všechny body odevzdal v čase 59:31, kdy rozhodl o vítězství 4:3 svým druhým gólem v zápase Aleksander Barkov.

"Dneska jsme měli celkem kliku, nestává se, že prohráváte 0:3 a vrátíte se. Montreal nám to trochu ulehčil," vykládal po utkání pro NHL.com útočník Jaromír Jágr , který skóroval tečí Barkovovy střely.

Finský útočník slyšel na své jméno samou chválu. Po nedávném zranění druhého nejproduktivnějšího muže Vincenta Trochecka leží na dvacetiletém Finovi ještě větší zodpovědnost, ale on ji zvládá. Samozřejmě s velkou pomocí svých parťáků.

VIDEO: Sestřih utkání Florida - Montreal

"Je to skvělá formace. Kdykoliv proti nim hrajeme si najdou cestu, jak uspět. Je vidět, že oba mladíci se od Jágra stále učí, navíc jsou opravdu šikovní," chválil i tahoun soupeře a střelec první branky utkání Brendan Gallagher pro RDS.

Obrat Floridy odstartoval ve 34. minutě Jágr svou tečí a Panthers se do konce druhé části hry podařilo Barkovem i snížit na rozdíl jedné branky. Velkou roli hrál ale také třetí do party Jonathan Huberdeau, který gólem a nahrávkou podpořil vítězství. Jágr po utkání žurnalistovi Jamesonu Olivemu sdělil, co mladému Kanaďanovi radí.

"Vždycky mu říkám, aby nekličkoval a místo toho raději střílel. Kličkování nikam nevede. A sám jsem dneska kličkoval, jsem tak hloupej," rozesmál novináře.

Do konce sezony se Florida s Montrealem utká ještě jednou, dalšími soupeři budou Toronto, Ottawa a Carolina. Ani jeden tým letos o Stanley Cup bojovat nebude, Panthers by tak mohli nahnat body do tabulky. Kouč Gerard Gallant potvrdil, že jeho mužstvo by chtělo vítězství v divizi. Jenže Jágr varuje.

"Nikdo z nich už nemá co ztratit a jsou to týmy plné mladých kluků, kteří se budou chtít předvést," myslí si.

Uvidí se hned v pondělí na ledě Toronta.

MATCH OVERVIEW LEGACY
3. 4. • 01:15
Florida Panthers
Florida Panthers
4:3
ONLINE
3. dubna
01:15
Montreal Canadiens
Montreal Canadiens
Góly

Domácí: 33:13. Jágr, 39:26. Barkov, 52:17. Huberdeau, 59:31. Barkov

Hosté: 10:14. Gallagher, 30:10. Desharnais, 31:19. Mitchell

Sestavy

Domácí: Luongo (Montoya) – Ekblad, Campbell, Kampfer, Kulikov, Gudbranson, Kindl – Jágr, Barkov, Huberdeau – Smith, Bjugstad, Jokinen – Hudler, Grimaldi, Purcell – Howden, MacKenzie, Thornton. Trenér: Gerard Gallant.

Hosté: Condon (Lindgren) – Markov, Pateryn, Jemelin, Hanley, Dietz, Lernout – Gallagher, Galchenyuk, Pacioretty – Mitchell, Plekanec, Eller – Byron, Desharnais, Andrighetto – Danault, McCarron, Carr. Trenér: Michel Therrien.

Rozhodčí

Kozari, Leggo – Murray, Shewchyk

Stadion

BB&T Center, Sunrise

Návštěva

17 427 diváků

Obrovitý Erik Gudbranson zalehl útočníka Tomáše Plekance
Obrovitý Erik Gudbranson zalehl útočníka Tomáše Plekance

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud