20. dubna 2016 • 13:00

Ocenění pro Hejduka. Colorado ho uvedlo do sportovní Síně slávy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý hokejový útočník Milan Hejduk byl tři roky po skončení aktivní kariéry uveden do sportovní Síně slávy Colorada. Čtyřicetiletý olympijský vítěz z Nagana 1998 a vítěz Stanleyova poháru z roku 2001 působil v NHL jen v dresu Avalanche, v jehož dresu se před třinácti lety stal i nejlepším střelcem kanadsko-americké soutěže.



"Je pro mě ctí být ve společnosti takových hráčů a dalších oceněných v Síni slávy. O takové poctě jsem nikdy ani nesnil," uvedl Hejduk , který za Colorado odehrál 14 sezon a v ročníku 2011/12 byl i kapitánem týmu.

Účastník tří olympijských turnajů se tak zařadil po bok Joea Sakica, Patricka Roye, Petera Forsberga nebo Adama Footea. "Oni mi ukázali cestu a já jsem jen šel v jejich stopách," doplnil Hejduk, který v březnu získal americké občanství.

Rodák z Ústí nad Labem žije s manželkou a dvěma syny v Parkeru nedaleko Denveru, kde se věnuje i trenéřině. Momentálně vede tým Colorado Thunderbirds, za nějž jeho děti Marek a David hrají.

"Bylo to úžasných 14 let s Avalanche. Po většinu mé kariéry jsme měli skvělé týmy, zejména na začátku. Škoda, že jsme vyhráli Stanley Cup jen jednou, protože ty týmy byly opravdu vynikající," dodal Hejduk.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud