Adam Sušovský
30. listopadu 2016 • 20:00

Jak si žijí Krejčí s Pastrňákem v NHL? Karty, sázení i prodej vlastních dresů

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z AMERIKY | Jednomu je třicet a má rodinu, druhý je o deset mladší a užívá si života. Jsou kamarádi a v Bostonu se od sebe nehnou na krok. David Krejčí a David Pastrňák. To jsou oni. České hokejové hvězdy táhnou útok Bruins a chrlí všude kolem dobrou náladu. „Vsadím večeři, že Pasta o Vánocích prodá více dresů než já,“ říká Krejčí. „Tak to mi koupíš pořádný steak,“ kontruje druhý nejlepší střelec letošní sezony NHL v exkluzivním dvojrozhovoru pro deník Sport.



Přímo v Bostonu k tomuto setkání dojít nemohlo. David Pastrňák ještě minulý týden laboroval s nejasným zraněním a potřeboval klid. A tak e exkluzivní rozhovor Pastrňáka s Davidem Krejčím uskutečnil až v pondělí večer ve Philadelphii, den před zápasem s tamními Flyers.

„Naše životy jsou trochu jiné. Já mám manželku a dítě, takže když mi Pasta píše, ať jdu ven, musím mu občas napsat ne,“ smál se třicetiletý Krejčí na otázku, jak mu pobyt živelného Pastrňáka ve městě změnil život. Když s Bostonem vyhrál Stanley Cup, o deset let mladší střelec ještě nemohl vědět, že si NHL někdy zahraje.

David Krejčí vstřelil proti Coloradu svůj druhý gól v sezoněFoto ČTK/AP

Teď stíhá na čele tabulky střelců Sidney Crosbyho a se svým idolem Krejčím sedí v jedné kabině. Jen ho šíleně štve, že si jako mladý zobák pořád ke staršímu kamarádovi v kabině nemůže nic dovolit. „Říká mi pak, že jsem cíťa,“ stěžoval si naoko.

V lobby hotelu Ritz v centru Philadelphie, kde se tým Bruins po příletu do města před zápasem ubytoval, se oba rozpovídali o vzájemném přátelství i rivalitě v kartách. Bylo to vůbec poprvé, co k jednomu rozhovoru přistoupili společně.

David KrejčíFoto ČTK/AP

„Loni mi Krejča v kabině ještě pomáhal, teď mi jde i v kartách pěkně po krku. Asi se bojí, že budu lepší než on,“ smál se Pastrňák, který se parťáka věčně snaží hecovat a pořád se chce o něco sázet.

Jen teď to bylo naopak. Sázku nabídl Krejčí Pastrňákovi: „Vsadím večeři, že o Vánocích se prodá více dresů tvých než těch mých,“ říkal. „Cože, ty se sázíš? A ještě o večeři? Tak to se pěkně nadlábnu, to bude steak!“ odvětil sebevědomě Pastrňák.

Exluzivní rozhovor s Davidem Pastrňákem a Davidem Krejčím čtěte ve čtvrtečním vydání deníku Sport.

O čem ještě oba mluvili:

O Pastrňákových nesmělých začátcích v Bruins

O tajemné karetní hře, kterou smí hrát jen hokejisté NHL

O sázení a vzájemném hecování

O jejich popularitě v Bostonu

O tom, jak společně čtou pohádky Krejčího malé dceři Elince.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud