Miroslav Horák
1. června 2017 • 19:30

Tak to vyšlo! Boleslavský Hyka oblékne dres nováčka NHL z Las Vegas

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Máme tu další přesun na trase extraliga – zámoří. Je tu čerstvý transfer hráče, co opouští domácí území a dostane se mu povýšení na adrese NHL. Podle informací iSport.cz má Tomáš Hyka namířeno do týmu Vegas Golden Knights.



Nová organizace na mapě slavné ligy dává postupně do kupy kádr a než se mu dostane právo výběru nechráněných hráčů od ostatních kádrů NHL, hledá jinde. Zkraje května se například dohodla s vynikajícím ruským útočníkem Vadimem Šipačovem, k němu láká i jeho parťáka Jevgenije Dadonova.

Mezitím se dostalo i na českého reprezentanta, doposud oblékajícího dres BK Mladá Boleslav. „Tomášův odchod nám oznámil jeho agent, víc zatím nevíme, ale trochu jsme tento krok čekali a podle toho se i zařizovali,“ sdělil iSport.cz Luděk Bukač mladší, sportovní manažer Boleslavi. Tomu se už dříve podařilo získat do mužstva Jakuba Valského z Liberce a Tomáše Knotka z Hradce Králové.

Chomutov - Mladá Boleslav: Skvělé zakoncění! Tomáš Hyka předvedl pěknou otočku a poslal puk do brány, 0:5
Video se připravuje ...

Čtyřiadvacetiletý Hyka zažil v poslední sezoně bodově nejúspěšnější ročník, když ve 48 utkáních nasbíral 38 bodů (17+21), stal se stabilním členem národního mužstva, na šampionátu v Paříži byl koučem Jandačem nominován ke čtyřem utkáním.

Volba Los Angeles v šestém kole v draftu 2012 se do NHL doposud neprosadila, v zámoří odehrála dvě sezony v juniorské QJMHL, odkud se pro sezonu 2013/14 přemístil do švédského Färjestadu.

Na výborně bruslící křídlo se nedávno vyptávala i Arizona, zájem Vegas však byl poměrně intenzivní. Podmínky kontraktu nebyly zatím zveřejněny, rozhodně budou mít daleko k dvouleté úmluvě Šipačova na 9 milionů dolarů.

V posledních měsících jde již o čtvrtý podpis kontraktu mezi extraligovým hráčem a klubem NHL. Před Hykou se s týmem San Jose dohodl liberecký obránce Radim Šimek, dříve získali kontrakty na prestižních adresách útočník David Kämpf (Chomutov/Chicago) a gólman Matěj Machovský (Plzeň/Detroit).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud