16. dubna 2018 • 17:20

Ovečkinův tým se řítí k propasti. Musíme být chytřejší, zní z šatny

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Letos je to přesně 20 let od doby, kdy hokejisté Washingtonu naposledy dokázali postoupit v bojích o Stanley Cup dále, než do druhého kola. Nutno říct, že v sérii proti Columbusu se pravděpodobně snaží si toto trápení ještě prodloužit. I druhý slibně rozehraný zápas totiž v neděli hráči Capitals ztratili. „Dvě porážky v prodloužení mohou tým pěkně sundat," provokoval autor vítězné trefy na 5:4 Matt Calvert.



V prvním zápase Washington na domácím ledě vedl 2:0 a 3:2. A prohrál v prodloužení. Ve druhém vedl 2:0 a 3:1 a znovu padl v nastaveném čase. Na led soupeře tak jede bez urvaného bodu a s vědomím, že Blue Jackets si sebou vezou kopec sebevědomí.

„Jsme teď v pěkně těžké pozici. Ale bude to zábava, až se zvedneme, na jejich ledě sérii srovnáme a vrátíme se domu na zápas číslo pět," burcoval po utkání ruský kapitán Alexandr Ovečkin, který zaznamenal dvě branky. Jenže je to tak trochu zbožné přání. Tímhle tempem se totiž pro vítězství nechodí.

Když Calvert v 73. minutě trefil výhru, celá hala si jeho gól musela vychutnat. Zkoumalo se totiž, jestli náhodou nepadl z ofsajdu. Hlavy, mířící ke kostce pod střechou, tak zkoumaly a doufaly, že zápasu ještě není konec. Marně. „Nedalo se moc dobře říct, kde přesně hráčova brusle byla, tak jsme aspoň doufali a modlili se," řekl trenér Barry Trotz po zápase.

VIDEO: Sestřih utkání Washington - Columbus

Jeho partička se začíná stávat expertem na bitvy v prodloužení. Za poslední dva roky Capitals hráli hned sedm zápasů z osmi v prvním kole až nad rámec šedesáti minut (celkem také 11 z posledních 21 zápasů). V roce 2018 ale zatím štěstí na jejich straně zrovna nestojí. V šatně je teď potřeba vyřešit kudy kam.

„Musíme být trochu chytřejší a nesmíme tolik vysedávat na trestné lavici, hlavně, když vedeme," řekl pro Washington Post švédský forvard Nicklas Bäckström. „Také je třeba hrát pořádně celých 60 minut," dodal ještě.

Dalším důležitým bodem by měl být konec brankářského experimentování. Sérii totiž v bráně překvapivě načal německý náhradník Philipp Grubauer, který ale po čtyřech gólech v neděli pelášil z brány. Do klece se vrátil Braden Holtby a nevypadá to, že by teď svou pozici měl opustit.

„Nehrál jsem moc dobře a gól na 4:3 ve 39. minutě byl můj," zlobil se Grubauer. Jeho slova brzy potvrdil i trenér Trotz, který vyzdvihl výkon soupeřova brankáře. „Bob byl dnes tím rozdílovým mužem a my jsme potřebovali takové zákroky, jaké předváděl on," řekl na adresu Sergeje Bobrovského, který díky 54 zákrokům vytvořil nový klubový rekord.

Teď bude na řadě Washington, jenž musí ukázat, že nemá v úmyslu v dubnu balit kufry a v hlavě se připravovat na říjen. „Nekončíme, budeme makat a hrabat a bojovat. Téhle skupině věřím a na zápas číslo 3 se hodně těším," burcuje Trotz.

Góly

Domácí: 02:12. Beagle, 13:26. Ovečkin, 24:09. Ovečkin, 56:25. Oshie

Hosté: 18:25. Atkinson, 28:49. J. Anderson, 31:13. Atkinson, 38:52. Werenski, 72:22. Calvert

Sestavy

Domácí: Grubauer (41. Holtby) – Carlson, Kempný, Niskanen, Orlov, Jeřábek, Orpik – T. Wilson, Kuzněcov, Ovečkin – Oshie, Bäckström, Burakovsky – Smith-Pelly, Eller, Connolly – Chiasson, Beagle, Stephenson.

Hosté: Bobrovskij (Korpisalo) – S. Jones, Werenski, D. Savard, Cole, R. Murray, Nutivaara – Atkinson, Dubois, Panarin – Vanek, N. Foligno, Jenner – J. Anderson, Dubinsky, Milano – Bjorkstrand, Letestu, Calvert.

Rozhodčí

Kozari, Pochmara – Berg, Barton (od 41. minuty Rank)

Stadion

Capital One Arena, Washington

Návštěva

18506 diváků

Oslava vítězné branky byla velkolepá
Oslava vítězné branky byla velkolepá

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud