26. dubna 2018 • 09:50

Obraty a 11 gólů! Jeden z nejhezčích zápasů, zní z kabiny Bostonu

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Osm sérií má první kolo bojů o Stanley Cup a jen jedna jediná se dostala do fanoušky a hráči milovaného sedmého utkání. Ale to nevadí, řež mezi Bostonem a Torontem totiž stála za to. Bruins ji ovládli 7:4 a mohou se chystat na Tampu Bay, navíc s dobrým pocitem. „Z pohledu zábavy to byla rozhodně jedna z těch lepších sedmých bitev, jakou jste mohli vidět," řekl domácí gólman Tuukka Rask.



Upjatá bitva s minimem útočných šancí. Taktický boj s vyčkáváním na soupeřovu chybu. Defenzivní podívaná pod taktovkou perfektních gólmanů. Tak přesně všechno tohle úplně poslední zápas prvního kola NHL skutečně nebyl. Ale to opravdu nebyla škoda.

„Rozhodně šlo o jeden z nejúžasnějších zápasů, kterého jsem se kdy zúčastnil. Bylo to nahoru dolů a díky výborným fanouškům ještě báječně vypjaté," řekl autor poslední trefy Brad Marchand pro NHL.com.

Kdo se dostal ve středu do TD Garden vážně viděl jeden z nejdivočejších zápasů poslední doby. Toronto šlo rychle do vedení, Bruins srovnali. Pak podruhé skóroval Patrick Marleau a Bruins zase srovnali. To všechno se stihlo během úvodních 10 minut! Pak se dostali poprvé do vedení domácí, jenže při vstupu do třetí části hry prohrávali 3:4. Až závěrečných 20 minut zápas rozhodlo.

VIDEO: Sestřih utkání Toronto - Boston

„Góly dneska padaly na obou stranách, pro brankáře to byla trochu noční můra. Ale my jsme se drželi toho, jak jsme hráli celý rok a když jsme se pak ve třetí třetině dostali do jednobrankového vedení, tak jsme to už zavřeli," řekl pro Boston Globe brankář Rask, který si připsal dvacet zákroků. Bruins jsou mimo jiné prvním týmem NHL, který v sedmém utkání vyhrál a třikrát se přitom dostal ze situace, kdy v zápase prohrával.

Boston strasti prvního kola překonal poprvé od roku 2014 a využil zkušeností svých starších hráčů, kteří mají už v kariéře něco za sebou. Například Davida Krejčího, který nahrál na tři branky včetně té vítězné, kterou vstřelil nováček Jake DeBrusk.

„Není nic jako sedmý zápas. Víte, makali jsme celou sezonu na to, abychom v takovém utkání případně mohli mít výhodu domácího kluziště a bylo to úžasné. Ve třetí třetině jsme dali pár gólů a cítili tu energii od fanoušků, byla to neskutečná zábava," vykládal Krejčí.

Když je řeč o DeBruskově vítězné trefě, je třeba připomenout jednoho ze smolařů včerejší bitvy. Byl jím zadák Jake Gardiner, nejproduktivnější bek Leafs základní části a opora mužstva. Byl to on, jenž rozjetého mladíčka nedokázal před vítěznou trefou ubránit a z celého zápasu si odnesl statistiku minus pět! K novinářům pak přišel se slzami v očích.

„Nemám pro vás žádné vysvětlení, cítil jsem se dobře," vykládal sedmadvactiletý Američan. „Vypadalo to jako kdyby cokoliv, k čemu jsem se nachomýtl, skončilo v naší bráně," popisoval své pocity.

Teď už ho trápit nemusí, má po sezoně. Pokud tedy nedostane možnost reprezentovat svou zemi na mistrovství světa v Dánsku. A přibalit by mohl i Austona Matthewse. I když jedna branka a jedna nahrávka během sedmi utkání série neznačí největší formu...

Góly

Domácí: 04:47. DeBrusk, 09:10. Heinen, 19:23. Bergeron, 41:10. Krug, 45:25. DeBrusk, 51:39. Pastrňák, 59:09. Marchand

Hosté: 02:05. Marleau, 06:12. Marleau, 22:07. Dermott, 26:05. Kapanen

Sestavy

Domácí: T. Rask (Chudobin) – Chára (C), McAvoy, Krug, K. Miller, Grzelcyk, McQuaid – Marchand, Bergeron (A), Pastrňák – DeBrusk, Krejčí (A), Rick Nash – Heinen, Riley Nash, Backes – Schaller, Kuraly, Acciari. Hlavní trenér: Bruce Cassidy.

Hosté: Andersen (McElhinney) – Rielly (A), Hainsey, Gardiner, N. Zajcev, Dermott, R. Polák – Hyman, Matthews, Co. Brown – Marleau (A), Kadri, Marner – A. Johnsson, Plekanec, W. Nylander – J. van Riemsdyk, Bozak (A), Kapanen. Hlavní trenér: Mike Babcock.

Rozhodčí

Wes McCauley, Kelly Sutherland. Čároví: Jonny Murray, Scott Cherrey

Stadion

TD Garden, Boston

Návštěva

17565 diváků

Boston Bruins postupují do 2. kola
Boston Bruins postupují do 2. kola

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud