Jiří Vítek
Premium
19. června 2018 • 17:36

Dahlin jako jednička draftu? Obránce zvládá i útok, může být jako Hamrlík

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takový talent ve Švédsku dlouho nepamatují. V zemi, která je momentálně největší evropskou kolonií v NHL, už to něco znamená. Až v noci z pátku na sobotu vystoupí na pódium v Dallasu zástupci Buffala Sabres, aby oznámili jméno letošní jedničky draftu, většina kamer bude v tu chvíli souběžně zabírat tvář Rasmuse Dahlina. Obránce, který je favoritem nadcházejícího výběru hokejových nadějí. V čem může napodobit Romana Hamrlíka?



Prestižní ocenění, ale také obrovské břímě. Jednička draftu je nálepka, které se zbavíte pouze spoustou trofejí, abyste splnili očekávání, která do vás hokejová veřejnost vkládá.

Je paradoxní, že Švédsko, momentálně nejzastoupenější evropská země v NHL, se zatím z prvenství ve výběru talentů radovala pouze jednou. V roce 1989 ukázali tehdejší Québec Nordiques na vytáhlého centra Matse Sundina, od té doby však žlutomodré království na jedničku čeká marně.

To se s největší pravděpodobností změní tento týden. Favorit draftu? Skauti, experti i fanoušci mluví o jediném jménu: Rasmus Dahlin. „Brání jako Lidström, bruslí jako Karlsson,“ shrnul své dojmy bývalý útočník a nyní expert televizní stanice TSN Ray Ferraro.

Srovnání s dvěma defenzivními velikány švédského hokeje zaznívá často. Oba jmenování však pokorně přiznají, že na prahu dospělosti nebyli ani zdaleka tak hokejově vyspělí jako vycházející hvězdička.

Nepřehání. Dahlin své vrstevníky opravdu převyšuje. Minimálně zkušenostmi. Zatímco další mladí vlčáci číhající před branami NHL mají většinou zkušenosti především z mládežnického hokeje, 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud