Martin Tomaides
26. června 2018 • 04:35

TOP 10 volných hráčů NHL: Kde stojí o Mrázka? Hitem může být Tavares

Vstoupit do diskuse
0
  • Jaká jsou lákadla letošního trhu s volnými hráči?Jaká jsou lákadla letošního trhu s volnými hráči?FOTO: Koláž: iSport.cz

    Neděle je tím dnem, na který se tento týden těší snad každý fanoušek NHL. V tu chvíli se totiž otevře v zámoří trh s volnými hráči a začnou se měnit dresy! Jako každé léto je ve hře slušné množství velkých jmen, tentokrát v čele s Johnem Tavaresem, Mikem Greenem či Jamesem Nealem. A kam zamíří třeba takový Petr Mrázek? Server iSport.cz si posvítil na desítku největších letošních lákadel.

  • 10. Petr Mrázek, brankář

    Petr MrázekFoto Profimedia.cz

    Současný klub: Philadelphia Flyers
    Plat v sezoně 2017/18: 4,15 milionu dolarů
    Sezona 2017/18: 39 zápasů, 14 výher, průměr gólů na zápas 3,03

    Český gólman přišel v únoru pomoci Flyers vybojovat play off, což se mu ve spolupráci s Brianem Elliottem a Michalem Neuvirthem podařilo. Oba dva ale mají pro další rok smlouvu, takže se vedení Philadelphie chráněnému volnému hráči rozhodlo nepředložit kvalifikační nabídku a z Mrázka se tak 1. července stane volný hráč. Zájem by o něj mohl být v Buffalu, Carolině či New York Islanders.

  • 9. Carter Hutton, brankář

    Carter HuttonFoto ČTK/AP

    Současný klub: St.Louis Blues
    Plat v sezoně 2017/18: 1 milion dolarů
    Sezona 2017/18: 32 zápasů, 17 výher, průměr gólů na zápas 2,09

    Dvaatřicetiletý Hutton byl celou kariéru zvyklý být spolehlivou dvojkou, ale v posledním ročníku svůj stín trochu překročil. Když měla jednička Jake Allen slabší období, zaválel Kanaďan tak, že chvílemi to byl on kdo byl nasazován jako první volba. Má ale na takovou pozici trvale? Generální manažeři brzy rozhodnou, jestli mu svěří brankoviště. Zájem má prý zhruba osm klubů.

  • 8. David Perron, útočník

    David PerronFoto AP Photo/Jeff Roberson

    Současný klub: Las Vegas Golden Knights
    Plat v sezoně 2017/18: 3,75 milionu dolarů
    Sezona 2017/18: 70 zápasů, 66 bodů (16+50)

    Hráčův agent Allan Walsh nedávno prohlásil, že Golden Knights od konce sezony nevyvíjí žádnou větší aktivitu a Perrona se v tuto chvíli nesnaží prodloužit. Přitom v asistencích byl třicetiletý forvard nejlepší v klubu a 66 bodů bylo zase nejlepším výkonem jeho kariéry. Může být problémem i jeho gólová nemohoucnost v play off? První gól dal Perron až v úplně posledním zápase...

  • 7. Rick Nash, útočník

    Rick NashFoto ČTK

    Současný klub: Boston Bruins
    Plat v sezoně 2017/18: 8,2 milionu dolarů
    Sezona 2017/18: 71 zápasů, 34 bodů (21+13)

    Jednička draftu z roku 2002 v zimě po šesti sezonách vyměnila dres, a ten bostonský celkem fungoval. V součtu s play off vstřelil za Bruins šest branek ve třiadvaceti zápasech a za dobrou cenu by urostlé křídlo mohlo být solidním doplňkem. Nash prý žádá víceletou smlouvu a nejvíce preferovanou destinací pro něj je Columbus, kde devět sezon působil.

  • 6. Tyler Bozak, útočník

    Tyler BozakFoto Reuters

    Současný klub: Toronto Maple Leafs
    Plat v sezoně 2017/18: 4 miliony dolarů
    Sezona 2017/18: 81 zápasů, 43 bodů (11+32)

    Dvaatřicetiletý centr za celou kariéru nehrál nikde jinde, než v Torontu. Kanadský klub ale omlazuje a jednoho ze svých nejzkušenějších hráčů se chtěl zbavit už během únorové přestupové uzávěrky. Zájem o něj má údajně hodně klubů a ze hry prý stále není ani Toronto.

  • 5. Mike Green, obránce

    Mike GreenFoto Reuters / Raj Mehta-USA TODAY Sports

    Současný klub: Detroit Red Wings
    Plat v sezoně 2017/18: 6 milionů dolarů
    Sezona 2017/18: 66 zápasů, 33 bodů (8+25)

    Detroit čeká přestavba a do ní hokejista ve věku 32 let úplně nezapadá. Ale vážně chcete nechat odejít tak kvalitního zadáka, kterým Green bezesporu je? Navíc když se mu sezona dost podařila? Otázkou je, jestli by Američan vůbec měl o setrvání u Red Wings zájem. Sám přece jen nemládne a když teď viděl své bývalé spoluhráče z Washingtonu křepčit se Stanley Cupem, dost možná se trofeji také bude chtít přiblížit.

  • 4. James Neal, útočník

    James NealFoto AP Photo/John Locher

    Současný klub: Las Vegas Golden Knights
    Plat v sezoně 2017/18: 5 milionů dolarů
    Sezona 2017/18: 71 zápasů, 44 bodů (25+19)

    Historicky prvním mužem, který v ostrém zápase NHL skóroval v barvách Golden Knights, byl 6. října v Dallasu právě Neal. Trefil se mimochodem dvakrát a Vegas tehdy vyhráli 2:1 a nastartovali neskutečnou sezonu. Tu další už ale asi budou načínat bez něj. „Je celkem logické, že když nebude podepsán do 1. července, tak se do Vegas nevrátí," řekl jeho agent Patrick Morris, který zatím nechtěl říct, zda klub s hráčem vůbec jedná.

  • 3. Paul Stastny, útočník

    Paul StastnyFoto Reuters / Christopher Hanewinckel-USA TODAY Sports

    Současný klub: Winnipeg Jets
    Plat v sezoně 2017/18: 7,5 milionu dolarů
    Sezona 2017/18: 82 zápasů, 53 bodů (16+37)

    Výměna Stastnyho ze St.Louis do Winnipegu byla asi nejlepším trejdem únorové přestupové uzávěrky. Ve zbytku základní části byl hodně slušný, v play off už pak přímo zářil. Dvaatřicetiletý centr zapsal 15 bodů v 17 zápasech a z šesti branek byly rovnou tři vítězné. Jets okamžitě projevili o Američana zájem, pod smlouvou ale stále není. Stastny zase sdělil, že by se nebránil návratu do St.Louis. Zájem o něj má prý minimálně šest týmů, hodně se snaží v Montrealu.

  • 2. James van Riemsdyk, útočník

    James van RiemsdykFoto ČTK/AP

    Současný klub: Toronto Maple Leafs
    Plat v sezoně: 2017/18: 5 milionů dolarů
    Sezona 2017/18: 81 zápasů, 54 (36+18)

    Van Riemsdyk v Torontu hraje tak trochu ve stínu mladých útočných pušek Austona Matthewse a Williama Nylandera, ale leckdo zapomíná na to, co všechno Američan stále dokáže. Bývalá dvojka draftu byla například v poslední sezoně nejlepším střelcem klubu a rozhodně si za tuhle pozici nechá zaplatit. Zájem o něj je například v Bostonu, ale vyloučené není ani setrvání v u Maple Leafs.

  • 1. John Tavares, útočník

    John TavaresFoto AP Photo/David Zalubowski

    Současný klub: New York Islanders
    Plat v sezoně 2017/18: 6 milionů dolarů
    Sezona 2017/18: 82 zápasů, 84 bodů (37+47)

    Co se to vlastně přesně u Islanders děje? Funkcionářské pozice dokázal klub po základní části pořešit, skončil generální manažer Garth Snow a nahradil ho mazák Lou Lamoriello. Skončil i trenér Doug Weight a místo něj přišel čerstvý šampion Barry Trotz. Pokud ale u mužstva nezůstane jeho klíčový hráč, všechny tyto kroky budou u fanoušků zapomenuty. O Tavarese se prý zajímá například Toronto, San Jose, Boston, Dallas, Tampa Bay...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud