26. června 2018 • 10:05

San Jose dalo Hertlovi kvalifikační nabídku. O smlouvě jednáme, řekl

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Tomáš Hertl dostal takzvanou kvalifikační nabídku od vedení San Jose, Sharks tak i nadále drží hráčská práva na českého hokejistu. Klub z Kalifornie podle pravidel NHL nabídl Hertlovi 105 procent stávající smlouvy, která mu zaručovala příjem šest milionů dolarů za dva roky.



Neznamená to však, že by odchovanec pražské Slavie musel takový kontrakt automaticky podepsat. San Jose si tímto krokem zajistilo právo dorovnat nabídky případných zájemců o Hertlovy služby a v případě, že by čtyřiadvacetiletý útočník zamířil jinam, získají kompenzaci v podobě výběru na draftu.

Hertl působí v dresu Sharks od roku 2014, kdy odešel z extraligy do NHL. Doposud v soutěži včetně play off odehrál 371 zápasů, ve kterých vstřelil 95 branek a přidal 102 asistencí. Účastník tří světových šampionátů počítá s tím, že bude v klubu pokračovat.

"Mluvil jsem s (generálním manažerem) Dougem Wilsonem a vím, že mě chtějí a počítají se mnou. Uvidíme, jak to bude," řekl Hertl po návratu do Čech na konci sezony. "Se San Jose jsme ve spojení už delší dobu, o nové smlouvě už se jedná. Myslím si, že jednání budou trvat delší dobu, protože jde o delší a vysoký kontrakt. Samozřejmě obě strany mají nějaké představy, které se pomaličku sbližují," doplnil jeho agent Robert Spálenka.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud